Alternativa za HA

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.3.22 11:21

Alternativa za HA

Ahoj, kvůli zdravotním důvodům nemůžu užívat jakýkoli druh HA. Chtěla jsem se zeptat na nějaké alternativy, které se vám osvědčily.
Dodávám, že je mi 20 let.
Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35489
30.3.22 11:56

Kondom a spermicidni cipky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4816
30.3.22 12:10

Symptotermální metoda (případně přidat kondom/pesar/spermicid, pokud se ještě chceš jistit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
30.3.22 12:11

STM a kondom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
31.3.22 21:10

Dá se předpokládat, že znáš kondomy, které jsou běžně dostupné a užívají je jak mladá děvčata, tak vdané ženy. Pesary byly dříve velmi rozšířené, vyráběly se v řadě odstupňovaných velikostí, takže ženy si jimi mohla dělohu neprodyšně uzavřít. Dnes jsou dostupné jen v univerzální velikosti, o jejíž spolehlivosti lze pochybovat. Spolehlivost spermicidů a čípků je problematická, takže se hodí spíše jako doplněk k jinám metodam, třeba přerušované souloži. Velmi spolehlivá jsou nitroděložní tělíska. Zkušenosti s nimi mají ženy velmi různé a dříve se také nedoporučovaly ženám, které ještě nerodily. Dnes je to nástroj, kterým se chrání i 16 letá děvčata. Výhodou je, že tělísko na rozdíl od pilulek nevyžaduje každodenní pozornost, nepůsobí na ně léky, průjem nebo zvracení. Žádný z partnerů se nemusí v ničem omezovat, v ničem nepřekáží a přitom ženám spolehlivě zajišťuje pravidelnou menstruaci. Některým ženám ovšem způsobuje potíže, např. silné nebo dlouhé menstruační krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
31.3.22 21:17
@Lemrucha píše: …velmi spolehlivá jsou nitroděložní tělíska… …Některým ženám ovšem způsobuje potíže, např. silné nebo dlouhé menstruační krvácení.

Já jsem zase četla, že některé ženy tu menstruaci nemají pak už skoro vůbec. Asi je to, stejně jako vše, velmi individuální. Nicméně vzhledem k tomu, že se dnes již dělají i taková, která nejsou na bázi hormonů, mohlo by to zakladatelce vyhovovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
31.3.22 21:24

Zakladatelka má zájem o nehormonální antikoncepci. Tělíska, která způsobují zeslabení nebo dokonce vymizení menstruace jsou hormonální typ. Ty ovšem mohou způsobovat potíže spojené s hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
31.3.22 21:35
@Lemrucha píše:
Zakladatelka má zájem o nehormonální antikoncepci. Tělíska, která způsobují zeslabení nebo dokonce vymizení menstruace jsou hormonální typ. Ty ovšem mohou způsobovat potíže spojené s hormony.

Ach tak, tak to děkuji za dovzdělání, to jsem nevěděla :) Jen mi právě utkvělo, že vymizení menstruace u někoho s tělískem souvisí, nevěděla jsem ale, že se jedná o tělíska hormonální, tak jsem zase o něco chytřejší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.22 17:37
@Anonymní píše:
Ahoj, kvůli zdravotním důvodům nemůžu užívat jakýkoli druh HA. Chtěla jsem se zeptat na nějaké alternativy, které se vám osvědčily.
Dodávám, že je mi 20 let.
Děkuju.

Ahoj, teď jsem našla diskuzi, prosím, nebrat pharmatex jinak než doplnkove 🙂

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí