Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
rozhodla jsem se přestat brát antikoncepci (také na doporučení lékařky), protože mi způsobuje migrény a snižuje chuť k sexu. Chci se ale nějak chránit, protože dítě jako studující pár určitě nechceme riskovat. Samozřejmě jsou mi jasné kondomy, ale ty mi nevyhovují, asi nejsem zrovna dvakrát citlivá. Ráda bych proto zjistila něco víc o jiných alternativách, a osobní zkušenosti uživatelek společně s infem na netu mi přijdou jako dobrej začátek. Můžete se prosím podělit o zkušenosti?
Moc díky!
Lady comp funguje na bázi plodnych a neplodných dnů, pesar, telisko, gely
Pokud jste si věrní a vzájemně se už nemáte čím nakazit a tudíž není potřeba používat kondom ze zdravotních důvodů, tak je velmi šikovná věc moderní pesar. Jeho základní výhodou je, že prostě musí zůstat uvnitř dlouho, není potřeba ho aplikovat těsně před a hned po jít zase vyndat, tudíž nezasahuje do spontaneity sexu.
Mimo plodné období stačí samostatně jen s lehce spermicidním lubrikačním gelem, v plodné období to chce kombinovat se silnějším spermicidem a nebo kondomem.
plodné a neplodné dny zvládne appka na telefon, používám http://www.helloclue.com/
Po porodu budu resit to same. Kombinovala bych plodne dny (hlen + bazalni teplota) a asi ten pesar. Ale s nim nemam zatim zkusenosti.
I kdyz manzel mi prave rekl, ze jeho kolega ma „diky“ pesaru miminko. Chce to asi kombinovat jeste s necim.
6 let jen přerušovaná v kombinaci s měřením BT a sledováním plodného hlenu (mám ho dost výrazný už cca 4dny před ovulací). Když jsme si řekli, že mimčo chceme, povedlo se za 3 měsíce.
Přerušováná soulož, dva roky, dvě děti
já bych volila tělísko nebo pesar a spermicidy.
Já už na sobě poznám, kdy se blíží ovulace (podle hlenu) a kdy přesně ji mám (bolí mě břicho), takže v tu dobu spolu spíme s kondomem a jinak přerušovaná soulož. Už 5 let to vychází v pohodě ![]()
Holky, a co říkáte na spermicidní gel + přerušovanou soulož? Pesaru a podobných věcí se docela bojím, protože jsem hodně trpěla na záněty ![]()
@nicedaytolive ona přerušovaná soulož, že spolehlivá jen jak je spolehlivý chlap. Když je spolehlivý, tak nic ani navíc nepotřebuješ. Ten gel je spíš doplněk právě k pesarům.
Skoro rok sledování hlenu a bt + přeruška. Předtím jen bt ( s jiným partnerem) dva roky, dvě děti, plánovaně, na první pokus.
Mám tělísko a jsem moc spokojená vyšlo mě na 5000 na 3 roky což při přepočtu kolik bych za ty 3 roky utratila za tampony a antikoncepci mě vyšlo o 4000 kč méně což je super. kamarádky okolo mě měli předsudky ale nakonec to je skvělé nemám menstruaci a ani žádné mykozy