Alternativy hypotéky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.3.20 16:30

Alternativy hypotéky ?

Dobrý den,

zajímal by mě, prosím pěkně, názor zkušených a orientujících se lidí na to, zda existuje nějaká (léty a mnoha lidmi) ověřená alternativa hypotéky, která nevyžaduje spolupráci banky? Pro člověka, jenž chce zakoupit dům.

Anebo se těmto alternativám raději vyhnout?

Dodávám, že nejde o to, že bych byla v insolvenci / zadlužená (ani v minulosti).

Moc děkuju :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66800
1.3.20 16:37

Najdi hodneho cloveka, ktery ti pujci nekolik milionu na 30 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20832
1.3.20 16:44

Uver ze stavebniho sporeni, pripadne jine mensi uvery na nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24746
1.3.20 16:44

;) jako alternativu bez banky, bez peněz nebo pomoci rodiny máš na mysli?

Méně nákladné nemovitosti se dají pořídit na úvěr ze stavebního spoření, což je také ale instituce..

A pokud myslíš nebankovky, tak sice existují firmy, kterým ručíš nemovitostí, ale půjčují obvykle max. 50-60% odhadní ceny a jejich úroky a podmínky jsou vražedné.
Doporučuji zapracovat na své finanční gramotnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.3.20 17:14

Samozřejmě, že existuje. Soukromý investor. Půjčí ti klidně pár milionů, ale musíš je za dva, tři roky vrátit. Pokud na to nemáš, tak jedině šetřit nebo hypo od banky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.20 19:29

Děkuju za příspěvky!

Na vysvětlenou : Přítel nemá trvalý pobyt v Evropě zatím a já hypo momentálně dostat nemohu.

Slyšela jsem o stavebních firmách, kterým člověk splácí cenu domu formou měsíčních částek. Samozřejmě nepředpokládám, že to bude výhodnější než hypo.

Čili téma by mělo sloužit primárně k potvrzení toho, že se mám této altnernativě vyhnout, jelikož mi nikdo nezaručí, že je bezpečná (?)

• Citovat
  • Upravit
66800
1.3.20 20:17
@Anonymní píše:
Děkuju za příspěvky!

Na vysvětlenou : Přítel nemá trvalý pobyt v Evropě zatím a já hypo momentálně dostat nemohu.

Slyšela jsem o stavebních firmách, kterým člověk splácí cenu domu formou měsíčních částek. Samozřejmě nepředpokládám, že to bude výhodnější než hypo.

Čili téma by mělo sloužit primárně k potvrzení toho, že se mám této altnernativě vyhnout, jelikož mi nikdo nezaručí, že je bezpečná (?)

jo, to trosku znam, neni to vyhodnejsi nez hypoteka, protoze mimo jine do splaceni nemovitosti je vlastnikem na katastru ta firma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.3.20 20:27
@Anonymní píše:
Děkuju za příspěvky!

Čili téma by mělo sloužit primárně k potvrzení toho, že se mám této altnernativě vyhnout, jelikož mi nikdo nezaručí, že je bezpečná (?)

Ale to nesplácíš těm firmám, oni ti jen zařídí hypotéku s stejně to splácíš bance.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.20 21:04
@Janli píše:
Ale to nesplácíš těm firmám, oni ti jen zařídí hypotéku s stejně to splácíš bance.

Děkuji. Tato varianta by nás právě zajímala. Proto doufám, že se tu ozve někdo, kdo s tím má zkušenost / ví o tom dostatek informací :)

• Citovat
  • Upravit
Dlouhá punčoška
2.3.20 01:00

@matkabagristy

Už dlouho jsem se tak nezasmála👏

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.20 12:28

doručení

Kamarádka dělá hypotéky, zrovna toto řeší s jedním klientem, takže by mohla poradit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max