Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, byla jsem u Dr. a zjistila jsem, že dcera má angínu. Je jí 9měsíců.
Horečky nemá ale nechce jíst, nejí mi už třetím nebo čtvrtým dnem, povedlo se mi do ní dostat jen jednu nebo dvě přesnídávky denně, at se snažím ji stravu udělat sebevíc řidčí tak mi to odmítá, a přesnídávka denně mi příjde opravdu málo,,. Dr. mi doporičila jí dávat přesnídávku do čaje ale to ona nechce, jsme na antibiltikách od včera a než pořádně zaberou tak bych byla vděčná za jakou koliv radu jak do ní dostat nějaké jídlo,, máte stím nějaká zkušenost??.. předem děkuji
Malej taky nechtěl jídlo, když měl angínu, bolí je v krku a polykání o to víc.. když je tak malá, tak jí bude stačit mlíko, buď jen koj nebo dávej UM, nevím, jako to máš, ale když jsou děti takhle hodně nemocné, tak nemají chuť na jídlo. Dospělí taky přece mnohdy ne
Neboj!
No bodejť by jedla, když ji bolí v krku, a při polykaná obzvlášť
vydrž, hlavně dávej hodně pít, ona jíst začne ![]()
Angína je fakt fujtajbl. To opravdu nepolkneš ani vlastní vzduch, a člověku je vůbec tak blbě, že prostě nemá ani chuť, a vlastně ani hlad. Na angíny trpím dost a opravdu jsem běžně tři čtyři dny naprosto hlady. A na pár dnů hlady ještě nikdo neumřel. No blbý přirovnání, chci říct, po nemoci bude slabá, ale nikoli natolik, aby z toho zase vážnějc onemocněla. Doktorka jí určitě hlídá, tak kdyby fakt byl problém, já myslím, že byste si šli lehnout do špitálu na nějaký kapačky.
Ano je mi jasné že jí to bolí, proto jí dávám hodně řidké jídla, a bylo mi poraděno at ji cukruji, ale jen přesnídavka to jistí,,
A myslela jsem že UM by ji nevadila,, je řidká cca jako čaj, je to jen voda,, nic jí do toho neppřidávám a stejně,, budu se jen modlit aby jedla co nejdříve,, je to pro mne nové a tak se o ni bojím, tak děkuji že jste mi napsaly na téma ![]()
@Věra Š.
měla jsem angínu před 2 týdny. 4 dny jsem nemohla polknout vlastní sliny, jak mě v tom krku bolelo. Týden jsem skoro nejedla. Po 3 dnech braní antibiotik jsem mohla polknout jeden namočený piškot. Nabízej jí hlavně pití, až jí zaberou ty antibiotika, poznáš to, že začne pít s větší chutí, a pak můžeš začít přidávat kašovité jídlo. Vydrž, bude líp.
Ano ona pije hodně a dá se říct že i s chutí takže aspon že to
![]()
A co banán? mě vždycky bolavej krk tak jako „uhladil“ a nebylo to tak hrozný jíst ho:-)
No hele ja kdyz mam deti nemocne. tak obecne nechtej jist nic… ale doporucuju jogurty - (mimo jine srazej vnitrni teplotu) a udelej polivku a vyvar z te polivky dej do flasky -nebo do toho z ceho pije(asi budes muset trochu zvetsit dirku v sosaku) - uvidis, brisko zahreje a budes mit lepsi pocit, ze alespon neco snedla ![]()
Co studený jogurt (tedy pokud k těm ATB může mléčné výrobky)? Mohlo by ji to trochu chladit. Pokud není takové to „podvyživené“ nejedící dítko, tak ji pár dní s omezeným přísunem jídla fakt nezabije, takže bych ani nepodávala nic kalorického (to přislazování). Maximálně trochu zhubne. ˇAť se to brzy zlepší. ![]()
Dceři jsme na doporučení známé dr. dali Nurofen, aby to nebolelo, a Zyrtec kapky aby se uvolnil krk (bylo jí za asi o rok víc než Tvojí). Hned druhý den měla super náladu, přestala se dávit a najedla se. Ale Tvoje je malá, možná bude stačit UM a vůbec věci z láhve. Držím palec, ať je brzo zdravá!
Ahoj, mám podobný problém a už jsem zoufalá. Malá má angínu, dostala ve čtvrtek ATB Ospen. Doktorka říkala, že se jí možná udělají afty a doporučila Aloclair. Afty se jí samozřejmě ještě ten den udělaly. Má 2 na rtu, 2 na jazyku a možná někde jinde daleko víc, jen je nevidim. Děsí mě, že se toho ani ten 5. den moc nezměnilo. Už teda nemá horečku, ale pije jen trochu Sunaru denně, sní max. 2 přesnídávky. Jinak jen brečí, spí jen v mém náručí, takže jsem už totálně fyzicky a psychicky na dně. Hlídání nemám, přítel chodí do práce a jelikož jdeme od sebe pro jeho hrubé chování, ani po něm hlídání stále brečícího dítěte raději nevyžaduji…
A ještě do toho všeho lezou 3 pětky stoličky. Jsem zralá na provaz
jinak Nurofen čípky na bolest jsem dávala, ale to nemůžu taky dávat pořád…