Anglická výslovnost samohlásek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anglická výslovnost samohlásek
Ahoj, prosím o radu jak natrénovat otázky v testech z angličtiny, kde se posuzuje výslovnost?
I když třeba ta slova znám, tak to neslyším.
Jak se to naučit? Mně přijde, že se to vyslovuje třeba různě
. To se určuje podle fonetického přepisu?
Příklad slova: bald, walk, song a určit, které se liší výslovností samohlásky. Které tam vlastně nepatří? Song, bald?
Máte doporučení třeba na nějaká cvičení?
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tato cviceni patri k nejtezsim, Cesi s nimi hrozne bojuji, protoze spoustu slov neumi spravne vyslovit. Pokud znas fonet. znaky a umis to slovo prepsat, tak jej dokazes i vyradit. V tomto pripade je to „song“, protoze „o“ se cte kratce narozdil od tech dvou ostatnich slov. Cviceni asi na netu jsou, cim vice jich udelas, tim vice se Ti to dostane do krve. Tady zadna zkratka bohuzel neni.
Příspěvek upraven 18.10.22 v 16:01
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě podle fonetického přepisu. nepatří tam song (krátké, zbylé dvě dlouhé). Existují určitá pravidla, pokud nevíš, jak přesně dané slovo vyslovit. Zběžným hledáním jsem našla zajímavé shrnutí:
Pronunciation Rules, Summarized:
1. A Vowel Followed by a Single Consonant at the End of a Word Is Pronounced as a Short Vowel.
2. A Vowel Followed by Two Consonants at the End of a Word Is Pronounced as a Short Vowel.
3. If a Vowel Is the Final Letter in a Word, It Is Pronounced as a Long Vowel.
4. If an E Appears at the End of a Word, It Is Silent. The Preceding Vowel (Separated from the E by One or More Consonants) Will Be Pronounced as a Long Vowel.
5. If Two Vowels Appear next to Each Other in One Syllable, the Second Vowel Is Silent and the First Vowel Is Pronounced as a Long Vowel.
6. If One Consonant Follows a Vowel in the Middle of a Word, It Is Pronounced as the First Sound in the Next Syllable.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sedmnactnulajedna píše:
Určitě podle fonetického přepisu. nepatří tam song (krátké, zbylé dvě dlouhé). Existují určitá pravidla, pokud nevíš, jak přesně dané slovo vyslovit. Zběžným hledáním jsem našla zajímavé shrnutí:Pronunciation Rules, Summarized:
1. A Vowel Followed by a Single Consonant at the End of a Word Is Pronounced as a Short Vowel.
2. A Vowel Followed by Two Consonants at the End of a Word Is Pronounced as a Short Vowel.
3. If a Vowel Is the Final Letter in a Word, It Is Pronounced as a Long Vowel.
4. If an E Appears at the End of a Word, It Is Silent. The Preceding Vowel (Separated from the E by One or More Consonants) Will Be Pronounced as a Long Vowel.
5. If Two Vowels Appear next to Each Other in One Syllable, the Second Vowel Is Silent and the First Vowel Is Pronounced as a Long Vowel.
6. If One Consonant Follows a Vowel in the Middle of a Word, It Is Pronounced as the First Sound in the Next Syllable.
To shrnuti je sice pekne, akorat v praxi to asi nejde, prerikavat si pravidla. Mozna je lepsi naucit se par „vzoru“ a od tech odvozovat. Ale i tak existuje pak spousta vyjimek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xantypa80 píše:
Tato cviceni patri k nejtezsim, Cesi s nimi hrozne bojuji, protoze spoustu slov neumi spravne vyslovit. Pokud znas fonet. znaky a umis to slovo prepsat, tak jej dokazes i vyradit. V tomto pripade je to „song“, protoze „o“ se cte kratce narozdil od tech dvou ostatnich slov. Cviceni asi na netu jsou, cim vice jich udelas, tim vice se Ti to dostane do krve. Tady zadna zkratka bohuzel neni.Příspěvek upraven 18.10.22 v 16:01
Děkuji moc! To jsem na to takhle nekoukala, že to se vyslovuje krátce
. Tak to je dobré, teď jsem zkusila pár příkladů a s tou krátkou/dlouhou samohláskou, to dává smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit