Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jela bych a antibiotika dobere tam, pokud ji teda nebude nejak zle.
@Janina81 píše:
A kolik měla to CRP?
Ona jí dělal podle mě jiný test, z výtěru z krku na přítomnost streptokoku a tam se ukazuje jen pozitivní/negativní
S antibiotikama se nesmí na slunko, což u moře dost dobře nejde zařídit. Že řádí je normální, ATB zabírají rychle, ale musí se dobrat.
Navíc tohle přecházení nemocí s nevyplácí, aby vám po návratu nelehla s něčím horším. y jsme takto odjeli na prodloužený víkend na chatu a z jedné zvýšené teploty byly dvě horečkový, zvracející, protivný a únavou padající děti. Bezva dovolená, nehledě na to, že jsme je museli separovat, protože tam byly i jiný děti. Fakt jsme si to užili. Chápu, že moře je super, sama nevím, jak bych se zachovala, ale moje zkušenosti jsou bohužel špatné.
Takhle, neznám podrobnosti možného zrušení cesty, ale předpokládám, že stejně odejdete. ATB bohužel nejsou pro cestovky důvod vám uznat storno, sama jsem to řešila. Každopádně držte malou co nejvíc ve stínu, mám pro děti i koupaci trika s 50 UV filtrem, hodně mazat vysokým faktorem a tich 5 dní to vydržet.. 24h po dobrani posledního prášku z těla účinná látka mizí, pak už by to nebylo tak rizikové. Samozřejmě hrozí vážné kožní reakce.. já bych osobně jela, jestli to fyzicky dítě zvládne ![]()
Jeli jsme 14 dni zpatky se zanetem str ucha. V utery dostala dcera atb, ve ctvrtek jsme jeli. Byla i na slunicku, byla a je uplne v pohode…
Ne všechny antibiotikla se nesnesou se sluníčkem. Dcera měla kdysi na odjezdu angínu, dostala ATB. Jsem hned říkala doktorce, že musíme zrušit dovolenou a ona prý jestli jsem normální, že nám to nechce kazit, tak nám dala takové, se kterými může i na sluníčko. Hned druhý den už byla dcera v pohodě, užila si aj koupání.
@Moucharda píše:
Tenhle dotaz myslíš vážně???
Proč by neměla
?
Já myslím,že zrovna u penicilinu není ten zákaz pobytu na slunci až tak striktní(ale zjisti si).nepředpokladam, že se bude dítě opalovat, v největším popoledním slunci u moře nebudete, pak bych ji navlékla do toho koupaci oblečku s uv faktorem, dala čepici a dle stavu ji nechala se i vykoupat.ono to moře by mohlo ve finale i pomoct.nevím.těžké rozhodování.toto přesně je moje každoroční noční mura, že mi lehne dcera před dovolenou.kolik dceři je?a ještě bych se zkusila zeptat, jestli by nestačil toho ospenu jen týden.
Pěkné odpoledne maminky, jdu k vám pro radu, včera jsem navštívila lékařku s tím, že malá byla den před tím spavá, zvýšená teplota a zvracela a máme jet v pátek k moři, tak jsem nechtěla nic zanedbat. Prohlédla, řekla že to vypadá na virozu a že ji pro jistotu udělá rychlý streptest, ten byl pozitivní a tak dala malé na 10 dní antibiotika (Ospen). V sobotu kdybychom měli být už u moře by byla přesně v půlce. Dnes už malá řádí, po druhém dni na antibiotikách, jako by ji nic nebylo. Lékařka na mě řekla, že je to na mě, zda pojedeme nebo ne, i že je na mě, jestli ji ty antibiotika dám, že někdy se toho dá zbavit i bez. Co myslíte, jet k moři, nejet, vůbec nevím.