Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o radu. Malá 1,5 roku dostala dnes antibiotika Sumetrolin sirup. S tím, že má brát po 12 hodinách, ráno a večer. První dávku jsem dala až v jedenáct dopoledne, myslím, že u prvních dávek se až tak nemusí dodržet přesně rozestup…jde o to, že už chce spát, a když bych ji vzbudila v jedenáct večer na tu dávku bylo by to peklo…myslite že už mužů druhou dávku dat už teď, nebo počkat přesně po dvanácti hodinách? ![]()
Můžeš dát už teď, ale pak už to dodržuj. Syn též nedávno dostal antibiotika po 12 hodinách. Na pohotovosti mi doktorka řekla, ať mu to dám hned (bylo tak 10 dopoledne) a pak před spaním. Sama mi řekla, ať tu první dávku zkrátím, aby to dobře vycházelo…
@Medvídek Kulicka určitě muzes dat hned, u te prvni dávky to nevadi naopak bude rychlejsi nástup, tak mi to aspon vysvětlila známa primářka ![]()
Teď jsem spočítala, že to dostala ve dvanáct v poledne. Takže by to bylo po sedmi hodinách…
@saadet píše:
@Medvídek Kulicka určitě muzes dat hned, u te prvni dávky to nevadi naopak bude rychlejsi nástup, tak mi to aspon vysvětlila známa primářka
Souhlas. První interval je dokonce lepší udělat kratší.