Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsem Mirenu. Lékař mi ji aplikoval těsně na konci šestinedělí, ještě než mi zpátky naskočila menstruace.
Používali jsme kondom. Tady toho není moc co vymyslet. Prášky nechceš, kondom taky ne a tělísko je na delší dobu (co když se rozhodnete si druhé udělat dříve?).
Po prvním sem chtěla tělísko, čekalo se tedy půl roku skrz jizvu a tak sem brala zatím Lamya pro kojící. No pak se čekalo zase na MS, která došla po cca 2 m od odstavu dítěte (kojení do 1,5 roku). Dávalo se ve 2 letech dítěte s tím, že na 5 let. Po 4 letech sem s tělískem otěhotněla, porod opět SC a zatím kojím (dítě mělo před Vánoci 1,5 roku), takže beru opět Lamya a pak se uvidí. Dala bych zase nehormo tělísko, jen jiný typ a spíš dříve vyměnit ![]()
Zdravím maminky, jak jste po porodu řešili antikoncepci. Zatím jsem v šestinedělí se svým prvním dítětem, ale přemýšlím, jak to poté vyřešit. Časem chceme druhé dítě, ale nejdříve tak za 3 roky. Dříve jsem brala hormonální antikoncepci, poté jsem chtěla otěhotnět, ale trvalo roku a půl než si k nám mimčo našlo cestu. Nyní bych se k užívání prášků nerada vracela, ale dávat si tzn. pozor prý také úplně nestačí a k otěhotnění může dojít. Znám však i ženy, jenž otěhotněly i při braní hormonální antikoncepce. Použití kondomu také úplně nefandím. Jak to řešíte? Děkuji