Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, poprve v životě beru HA na úpravu cyklu, jmenuje se Vreya, první měsíc jsem dobrala v 19:00 h poslední pilulku a 3 den jsem večer nenápadně zašpinila, 4 den ráno se dostavila ms, teď druhý měsíc čekám už 4 den a stále nic, nevím co se děje a zda je to normální, myslela jsem, že to bude chodit jako hodinky, mám obavy že to nedorazí vůbec, všude se píše do 3-4 dnů. Jak to chodilo vám? Mam plašit? Díky
![]()
Pro jistotu bych si udělala test pokud si měla sex, ale u HA krvácení nemusí být.
Sex jsem neměla, mám pak normálně pokračovat po 7 denní pauze?
Pokračuj tak jak máš, tělu trva než si zvykne. Klidně i 2-3 cykly, než se vše srovná. Každopádně můžeš konzultovat se svým doktorem.
@Nikca3381 píše: Více
pokud jsi vzala všechny tablety správně, tak jsi chráněná, ochrana s tím, jestli se dostaví nebo nedostaví krvácení nesouvisí vůbec
Vzhledem k tomu, že během braní antikoncepce k menstrauci nedochází, tak nemá moc smysl ji brát na úpravu cyklu. Je to jen krvácení ze spádu hormonů, ne menstruace. A nemusí se dostavit. I tak to některé ženy mají. Po vysazení se vůbec nemusí stát, že bude menstruace chodit jako hodinky… Jestli jde jen o srovnání cyklu, pak bylo asi možná lepší zjistit, co způsobuje to, že je nepravidelný. Aby tělo fungovalo, jak má, tak je potřeba určitá rovnováha všeho (minerály, vitamíny, aminokyseliny, antioxydanty atd.). Když něco chybí, nebo něco přebývá, tak se to často projevuje právě na tom, že hormony nefungují, jak mají. Ale to bývá špička ledovce. K tomu obvykle optimálně nefunguje víc věcí. Často nejsou v optimální kondici játra, která mají odbourávat estrogen. Když to nemohou dělat správně, nadbytečný estrogen zůstane v těle a bum! hormonální nerovnováha jako prase…
@annlady Tiež mi teraz menštruacia neprišla ale kedže som sex nemala tak to nerieším. Je uplne normalne že krvacanie pri HA nepríde.