Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den. Ráda bych se Vás zeptala na otázku, je mi 18 let a už více jak rok užívám antikoncepci. Antikoncepci jsem začala užívat ještě před tím, než jsem měla první sex.
Mám ale problém, ještě nikdy jsem neměla orgasmus a nevím co s tím. Hodně jsem o tom četla na internetu a dočetla jsem se, že to může způsobovat antikoncepce. Nevím co mám dělat, přítele i mě to hodně trápí.. poradíte mi někdo prosím?
@Zaneta2006 zkuste přijít na to, jak na tebe. Třeba víc předehry, tempo, stimulovat při tom i jiný místa… Mně to taky trvalo než jsem přišla na to, jak na mě teď už manžel musí
Ale je pravda, že když jsem přestala brát antikoncepci, tak se to ještě zlepšilo.
Nemyslím si že by na to měla vliv antikoncepce
tak zkuste s partnerem něco nového nebo si kupte nějákou hračku a třeba se to zlepší ![]()
Pravda je taková že sem s tím ze začátku též měla problém ale teď bez problémů jen jsme změnili náš sex ![]()
@Zaneta2006 píše:
Dobrý den. Ráda bych se Vás zeptala na otázku, je mi 18 let a už více jak rok užívám antikoncepci. Antikoncepci jsem začala užívat ještě před tím, než jsem měla první sex.
Mám ale problém, ještě nikdy jsem neměla orgasmus a nevím co s tím. Hodně jsem o tom četla na internetu a dočetla jsem se, že to může způsobovat antikoncepce. Nevím co mám dělat, přítele i mě to hodně trápí.. poradíte mi někdo prosím?
Mám kamarádku, která když brala antikoncepci, tak neměla orgasmus. Když ji vysadila, tak se orgasmus obnovil. Pak ji zase začala brát a orgasmus zase neměla. S manželem pak raději začali používat kondom, protože ta frigidita a chybějící orgasmus jí vadil.
To je úplně normální, že holky, co se sexem teprve začínají, nemají hned orgasmus. Teprve poznáváš, co se ti jak líbí a co tě vzrušuje. Taky jsem jej začala mít až po čase, když jsme se s přítelem dobře „sladili“ a ledasco vyzkoušeli. (taky beru HA)
P. S.: Prosím anonymně, přeci jen je to intimní téma.
Antikoncepce je svinstvo, vliv může mit uplne na vse. Ale to si musi kazdy vyresit sam v sobě. Pokud na ni trvas, tak zkus promluvit
s lékařem o jeji změně.