Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím chtěla jsem se pouze zeptat zda nemáte někdo nějakou zkušenost s mojí otázkou s kterou za vámi dnes jdu. Je mi 20 takže jsem ještě mladá a trochu nezkušená, ale chtěla jsem se zeptat jak je to s menstruaci během používání antikoncepce, je to vlastně falešné krvácení, takže když se menstruace dostaví tak nemusím jásat že nejsem těhotná, jelikož vlastně menstruaci můžu mít i během těhotenství? Vím že když beru antikoncepci pravidelně tak bych se nemusela bát, ale nedávno jsem vynechala pár tabletek z antikoncepce, těhotenské testy všechny negativní a gynekolog řekl že těhotná nejsem, ale myslím si že to bylo moc brzo na to jít k gynekologovi. Tak jsem od té doby taková nesvá. Menstruaci jsem dostala a pro jistotu jsem si dělala naposledy 22.10. těhotenský test který byl taky negativní, a menstruace dorazila, takže by mohlo být vše v pořádku ![]()
Nad tímhle přemýšlím už roky, že při braní HA nemusíš případné těhotenství vůbec odhalit, protože z poklesu budeš krvácet i nadále.. Takže pokud si nejsi jistá, prostě si udělej těhotenskej test cca 14 dní po styku a později, pak už to bude průkazné.
@unuděná píše: Více
Já bych řekla, že tam ten pokles hormonů nebude tak velký díky tomu těhotenství a menstruace by mohla vynechat. Ale nejsem úplně odborník.
Horší je to u antikoncepce kdy nekrvacis vůbec. Tu jsem brala teď asi dva roky po posledním porodu a byl to takový blbý pocit, ze začátku jsme si dělala i každý měsíc test pro jistotu.
Ahoj, já jsem brala antinu cca 10 let v kusů (někdy s pauzami, někdy bez podle výletu atd). Musím říct, že jsem ji ani nebrala moc pravidelně, kolikrát jsem si zobla i 2-3 naráz, pac jsem zapomněla…
![]()
Jako vždycky jsem si říkala, že když jsem dostala MS tak dobrý, ale je pravda, že tu můžeš mít i u tehotenstvi no…
Pokud si nejsi jistá, máš obavy nebo chceš být v klidu tak jedině test nebo gynda, ale to by jsi taky mohla dělat každý měsíc… hold věř svému tělu ![]()
Pokud bereš hormonální antikoncepci, tak bys v případě selhání neměla v přestávce mezi měsíčními dávkami krvácet. Jestliže máš problémy s braním pilulek a občas nějakou vynecháš, uvažuj o zavedení nehormonálního nitroděložního tělíska. To nevyžaduje každodenní pozornost a je také spolehlivé. Nenarušuje menstruační cyklus, takže bys selhání okamžitě poznala.