Antikoncepce Cerazette a menstruace - zkušenosti

8014
21.11.25 09:24

Antikoncepce Cerazette a menstruace

Ahoj, jdu si pro radu. Mám 5 měsíců po porodu, od konce šestinedělí užívám cerazette. Během prvního měsíce jsem zpozorovala tak 2× týdne lehce zašpinění na papíře, to vím že je normální ale teď jsem skoro na konci 4 plata beru to v kuse tak jak se má a před 4 dny se objevilo po 3 měsících zašpinění na papíře, druhý den bylo trochu víc, třetí den nic a dneska mě chvíli bolel podbřišek a měla jsem pocit jak ms, na WC na intimce bylo víc krve a to samé na papíře, je možné že z toho ms bude? Má vůbec být při této antikoncepci menstruaci? Nemám a tímto druhem antikoncepce zkušenost, kombinovanou mít nemůžu mám Leidenskou mutaci. Nechci hned plašit, než se obrátím na gynekoložku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17
21.11.25 11:01
@Zetmi píše: Více

U Cerazette je tohle špinění a občas „jako MS“ úplně běžné, i po několika měsících bez krvácení. U gestagenní antikoncepce můžou být měsíčky častější, slabší, úplně zmizet, nebo se jen občas ukáže špinění – všechno z toho je ještě v normě. To, že máš pár dní zašpinění a pak trochu víc krve s pocitem menstruace, klidně může být „tvoje“ varianta cyklu na Cerazette, ne nutně problém.

Určitě gynekoložku kontaktuj, pokud krvácení trvá víc než týden v kuse, je hodně silné (častá výměna vložek, sraženiny) nebo se ti k tomu přidají silné bolesti, závratě či horečka. Když si nebudeš jistá nebo tě to prostě nebude nechávat klidnou, klidně jí zavolej i jen „pro klid v duši“, od toho tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
21.11.25 13:32

@lucka588 moc děkuji 🙂 za uklidnění, myslela jsem si to ale nebyla jsem si jistá 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí