Antikoncepce - problémy. Možnosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.3.23 20:49

Antikoncepce - problémy. Možnosti?

Zdravím, řeším dlouhodobě problém s hormonální antikoncepcí, gynekolog to se mnou řeší způsobem,, všichni užívají toto a tečka " apod. Antikoncepce mi prostě nevyhovuje. Jak Lindinette tak ani Belara. Akné, záněty, psychické potíže, nechuť k sexu, apod. :zed: Na nějakou dobu jsem antikoncepci vysadila a můj stav se zlepšoval, ale s přítelem jsme s užíváním kondomů měli problémy. Ochota u něj nechyběla, ale prostě nám to nefungovalo, alergické reakce, suchost a hlavně nálada k tomu úplně přešla vždy když se řešil kondom… K HA jsem se vrátila a je to zas to samé.. :?
Prosím, řekněte mi někdo že to jde i jinak. :think:
Zvažuji i nehormonalní nitroděložní tělísko, ale mám strach se na gyndě optat neb vím že před porodem ho moc gynekologů nedává. Poraďte :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8616
21.3.23 21:08

Existuje milion jiných způsobů. Tělísko nehormonalni, hormonální (jsou tam ty hormony lokálně, nedělá to v těle až takovej bordel, jak prášky), pesar, spermicidni gely.. pak taky náplasti, injekce, ale to jsou pořád hormony.. zkus vyměnit gynekologa, když s tímto nejsi spokojená. Měl by ti pomoct najít pro tebe vhodný způsob antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
21.3.23 21:35
@Anonymní píše:
Zdravím, řeším dlouhodobě problém s hormonální antikoncepcí, gynekolog to se mnou řeší způsobem,, všichni užívají toto a tečka " apod. Antikoncepce mi prostě nevyhovuje. Jak Lindinette tak ani Belara. Akné, záněty, psychické potíže, nechuť k sexu, apod. :zed: Na nějakou dobu jsem antikoncepci vysadila a můj stav se zlepšoval, ale s přítelem jsme s užíváním kondomů měli problémy. Ochota u něj nechyběla, ale prostě nám to nefungovalo, alergické reakce, suchost a hlavně nálada k tomu úplně přešla vždy když se řešil kondom… K HA jsem se vrátila a je to zas to samé.. :?
Prosím, řekněte mi někdo že to jde i jinak. :think:
Zvažuji i nehormonalní nitroděložní tělísko, ale mám strach se na gyndě optat neb vím že před porodem ho moc gynekologů nedává. Poraďte :(

Mně přijde kondom skvělý, možná to chce změnit značku. Možná není tak spolehlivý jako HA, pak jde doplnit, třeba přerušovaný styk. Dle mého názoru HA je docela zásah do organismu. Kdežto ten kondom, tak chápu, někomu není příjemný, ale to si jde zvyknout. Tady nejde o zdravotní potíže ale pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
22.3.23 06:33

Je mi 60 let, od 26 let jsem ženatý, máme dvě chtěné děti. Žena v životě žádnou antikoncepci neužívala, prostě když jsme nechtěli, tak jsme praktikovali tak zvaný přerušovaný sex, bez problémů ke spokojenosti obou. Je to jenom o tom si vzájemně vyhovět. Osobně jsem odpůrce jakýchkoli hormonů či chemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
22.3.23 13:58

Před porody jsem měla antikoncepci Lindynette. Pak mi ji doktorka opět nasadila, ale bolely mě z ní prsa. Předepsala mi Birgi, že tam je méně hormonů, a ta mi sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
22.3.23 14:32

Pokud Ti nevyhovují pilulky, vyzkoušej nitroděložní tělísko. Je pravda, že dříve se tělíska nedoporučovala ženám, které ještě nerodily, ale dnes je má zavedena řada mladých děvčat. Oceňují to, že na rozdíl od pilulek nevyžadují každodenní pozornost a stejně tak dovolují ničím neomezovaný intimní život bez strachu z nehody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.3.23 20:59

Ahoj, hormonální antikoncepci nedoporučuji nikomu! Úplně mi zabránila dosažení orasmu, výkyvy nálad, natekly mi prsa, které bolely. Při sexu mám doteď potíže a to jí už 2 měsíce neberu.. prostě nechuť a nemožnost dosáhnout orgasmu ať se snažíte jak chcete.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí