Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To jsem brala a vůbec mi to nepomohlo. Co třeba ten nový lék Xonvea? Nemám s ním zkušenosti, ale třeba by ti mohl pomoct.
Já jsem momentálně 16tt + a Xonveu mám od začátku. Ze začátku jsem brala jen večer, ale to mi nepomáhalo, tak beru 1-0-1..
Ale popravdě.. i když jsem jí brala, tak jsem byla 3× hospitalizována v nemocnici kvůli nevolnostem. Mám ale hyperemesis gravidarum, tak kdoví.. třeba na „menší“ nevolnosti to bude mít lepší účinek.
Určitě bych zkusila.
Mne Antimetil také nezabiral..ale na cestu autem aspon na chvíli (cca 10-15min) mi ulevovala tehotenska lízátka proti nevolnosti. Nebylo to jako kdyby mi špatně nebylo, ale byla jsem schopná to odridit ![]()
Mne Xonvea pomohla, bylo mi s ni spatne jen vecer, ale pres den se to dalo.
U mě byl Antimetil spíš takové placebo, stejně jako těhotenská lízátka, apod. Z volně dostupných mi ještě na gyndě tenkrát doporučila Pyridoxin B6. Ty 4 roky zpátky u nás Xonvea ještě nebyla. Tento rok na jaře když jsem byla v prvnim trimestru už Xonvea byla, a díky bohu za to. Pomůže to aspoň od toho nejhoršího, účinek není 100%, ale když dojde to totální stadium zoufalství, tak každá úleva se počítá. Takže za mě určitě ano, aby mohl člověk normálně fungovat aspoň v rámci možností
![]()
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda mate některá zkušenosti s Antimetilem na těhotenské nevolnosti? Pomohlo to? Nezvraceli jste po něm? Už jsem trochu zoufalá. Žaludek na vodě a zvracím….
Anonym - těhotenství ještě tajim