Antiperspirant v těhotenství

26
23.4.22 13:13

Antiperspirant v těhotenství

Ahoj holky. Jaký používáte v těhotenství antiperspirant? Nevím jaký mohu bezpečně použít. Jsem ve 13 týdnu a u většiny klasických i přírodních je napsaný, že se nesmí používat v těhotenství. S jakým máte dobré zkušenosti? V lékárně mi daly uriage s nějakou minerální vodou a pak, když mi to lékárnice prodala tak mi řekla, že si myslí, že to bude v těhotenství v pořádku, jelikož nenašla na jejich stránkách, toho výrobce, že by to vyloženě zakazoval užít v tomhle obdobi :D Děkuju vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10029
23.4.22 13:16

Ja tedy používala a pouzivam deodorant (jaky jsem pouzivala v tehotenstvi si nepamatuji) a popravde me nenapadlo zkoumat a resit, zda ho muzu pouzivat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
23.4.22 13:18

Taky me nenapadlo, ze by se zrovna nejaky deodorant nemohl v tehotenstvi pouzivat :lol: z jakeho duvodu by nemohl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
23.4.22 13:23

@Mysha28 tak to by mě nenapadlo vůbec řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.4.22 13:23

@Dendiss Kvůli obsahu hliníkových soli. Tak si říkám dobře, vezmu si nějaký přírodní a i u nich jsme zjistila i v lékárně, že většina z nich se taky nedá použít a přímo výrobce píše nepoužívat v době tehotenstvi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12599
23.4.22 13:29

Tak si kup ty bez hliníku. Z těch běžných dělá i Nivea a Dove, kupuju je dceři. Anebo kvalitní vyrábí i La Roche Posay.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42075
23.4.22 13:49
@Mysha28 píše:
Ahoj holky. Jaký používáte v těhotenství antiperspirant? Nevím jaký mohu bezpečně použít. Jsem ve 13 týdnu a u většiny klasických i přírodních je napsaný, že se nesmí používat v těhotenství. S jakým máte dobré zkušenosti? V lékárně mi daly uriage s nějakou minerální vodou a pak, když mi to lékárnice prodala tak mi řekla, že si myslí, že to bude v těhotenství v pořádku, jelikož nenašla na jejich stránkách, toho výrobce, že by to vyloženě zakazoval užít v tomhle obdobi :D Děkuju vám.

O tom jsem nikdy neslyšela, teď jsem koukala na Niveu a ani jsem to tam nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
23.4.22 14:13

Nee..
Ja jsem si říkala, že vlhčené ubrousky nic nepřekoná. Dobře, spletla jsem se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
23.4.22 14:14

V životě sem neslyšela, že by se nesmělo v těhotenství patlat podpaží 😳 Ani u jednoho dítěte sem neměnila. Hlídáš si takto obsahy aj u jídla, pití, sprcháčů a šamponů… hele a co haj.zl papír, ten je přece jen blíž miminu :think:

• Citovat
  • Upravit
76579
23.4.22 15:21
@shadowbabe píše:
V životě sem neslyšela, že by se nesmělo v těhotenství patlat podpaží 😳 Ani u jednoho dítěte sem neměnila. Hlídáš si takto obsahy aj u jídla, pití, sprcháčů a šamponů… hele a co haj.zl papír, ten je přece jen blíž miminu :think:

ty jo, tak to jsem zažila naživo :mrgreen: jednou nám v práci dali na wc nějaký ten recyklovaný toal. pap. - byl takový nahnědlý a byly v něm dírky - jedna byla akorát těhotná, tak vletěla na vedoucího a křičela na něho, že je zodpovědný za to, když se jejímu dítěti něco stane :roll:
kupodivu nám pak už takový toaleťák nikdy nedávali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
23.4.22 15:41

@Mysha28
Používám od Schmidts přírodní deodorant Charcoal + Magnesium. Ten jediný mi funguje na pocení, když jde o přírodní antiperspiranty a používám ho jako netěhotná a hodlám ho používat i jako těhotná, právě proto, že opravdu funguje a složení je pro mě akceptovatelné z hlediska škodlivin. Rozhodně nevyznávám přírodní kosmetiku, ale zase na druhou stranu patlám toho na sebe tolik, že když existuje přírodnější varianta, která mi funguje, tak sahnu raději po ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27659
23.4.22 15:56

Začínám se divit tomu že jsem těhotenství vůbec přežila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
1.2.25 16:02

Samozřejmě jsem to řešila hned po zjištění těhotenství, protože právě kosmetický průmysl je, co se chemikálií týče, největší mazec (u deodorantů a antiperspirantů jsou nejhorší právě ty hliníkové soli, které mohou jít do krve a v těle vč plodu se hromadit).

Vybrala jsem Attitude, u kterého výrobce vyloženě deklaruje, že je vhodný pro těhotné. Jsem s ním spokojená, funguje, čichově jemný a příjemný. Jediná nevýhoda je, že ho musím včas vytáhnout z lednice a při pokojovce je na mně moc mazlavý. Můžu doporučit :)
Ono totiž tyhle certifikáty “pro těhotné” jsou dost drahé a tak plno výrobců radši “nedoporučuje”, nebo rovnou zakáže, aby to nemusel řešit.

Také jsem změnila šampon na BloomingBelly.
Nebarvím si vlasy, ani u kadeřnice a vůbec ne drogerkou.
Přestala jsem si dělat nehty Shellacem.
Dekorativní kosmetiku nepoužívám i tak skoro vůbec krom rtěnky a řasenky (jen na návštěvy), tak to jsem neřešila.
Prát jsem začala v TierraVerde.
Koupili jsme měřič CO2 a vlhkosti vzduchu + čističku vzduchu s hepa a uhlíkovým filtrem.
Zdravě ze základních surovin jsem vařila už předtím, i když občas mám chuť na junk tak si dám - ale fakt výjimečně.

Prostě se snažím udělat maximum pro to, aby do malé šlo co nejméně škodlivin :nevim:

Pro mně je teda mnohem horší omezení kofeinu (jsem chronický hypotonik) a nesmět jíst syrové maso - to fakt trpím. Takže obětovat “levnou junk kosmetiku” mi žíly netrhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí