Asentra/sertralin - stejný lék?

Anonymní
1.9.23 15:07

Asentra/sertralin

Ahoj. Je Asentra to samé, jako sertralin? Jen pod jiným výrobcem? Nebo to je úplně jiný lék?
Včera ráno jsem měla sertralin, byla jsem u psycholožky a dneska si mám vzít až večer asentru. Bojím se, aby mi po ni nebylo zase zle jako při začátku užívání sertralinu, tak se ptám, zda to je to stejné. Děkuji
Pěkný den

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21910
1.9.23 15:18

Stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.23 15:44

@Eemii takže už nemusím mít vedlejší učínky tak silné.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
1.9.23 15:50

Asentra má stejnou léčivou látku jako Sertralin. Ale může být rozdíl v použitých látkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
1.9.23 18:51

Psycholožka ale nepředepisuje léky ne. A proč ta změna léku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.23 19:11

@lucik2011 psychiatr, pardon. U psychiatričky jsem byla.
Protože jsem brala sertralin ale jen půlku a moc nezabíral, když jsem týden užívala cely bylo mi zle a psychiatrička řekla, že mi dá asentru 50mg a ať ji užívám na noc kdyby mi bylo zase zle… - ať to zaspím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
9.10.23 19:31

Zajimave me assentru dala kdysi na povzbuzeni a kdyby ti bylo zle tak to nezaspiš, to jsem si taky myslela ze to tak bude u me a byla to nejhorsi noc za dlouhou dobu a ten dalsi den taky mazec antidepresiva uz nikdy vice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.12.23 22:55

Asentra

@punkerka89 píše:
Zajimave me assentru dala kdysi na povzbuzeni a kdyby ti bylo zle tak to nezaspiš, to jsem si taky myslela ze to tak bude u me a byla to nejhorsi noc za dlouhou dobu a ten dalsi den taky mazec antidepresiva uz nikdy vice
@Nechcibytznama píše:
Protože jsem brala sertralin ale jen půlku a moc nezabíral, když jsem týden užívala cely bylo mi zle a psychiatrička řekla, že mi dá asentru 50mg a ať ji užívám na noc kdyby mi bylo zase zle… - ať to zaspím

A jakou máte diagnózu? Jenom deprese? Či nějakou generalizovanou úzkostnou poruchu? Já beru Itakem a ten je takový lehčí, z počátku jsem měla asentru, ale ta mi zase více pomáhala na sociální úzkost. Itakem je slabší avšak co se týče deprese tak stejně účinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.12.23 22:58
@lucik2011 píše:
Psycholožka ale nepředepisuje léky ne. A proč ta změna léku?

Změny léků jsou naprosto běžné, já jsem jen za rok štíhlá tři typy. Musí se hledat, co individuálně vyhovuje, protože každý lék ačkoliv je podobný funguje jinak na různé aspekty poruch… + ještě se počítá jak je pacient snáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.12.23 23:02
@Nechcibytznama píše:
Protože jsem brala sertralin ale jen půlku a moc nezabíral, když jsem týden užívala cely bylo mi zle a psychiatrička řekla, že mi dá asentru 50mg a ať ji užívám na noc kdyby mi bylo zase zle… - ať to zaspím

Zvláštní psychiatrička, asentra se užívá jen ráno, protože má stimulační účinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.23 23:03

@MerimaB anticipační úzkost a panické ataky.
Tvá změna léku probíhala jak? Ze dne na den nebo postupně? Bylo ti po nich zase zle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí