Asistent pedagoga 2022
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já budu kurz teď za dva týdny končit. Takže se zkouškou zatím neporadím. Nicméně nijak přehnaně náročné mi to nepřijde, jsou tam fakta, která je potřeba se naučit, ale jsou tam i vseobecne známé informace. Pak praxe a závěrečná práce. Zatím vše super, uvidíme, jak zkouška. Ale má to být jen test s výběrem možnosti, plus obhajoba práce, tak to Sand bude v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím, holky je tu někdo kdo ted dela nebo delal kurz pedagog asistenta? Je ten kurz těžký, bojím se že při mateřský kurz neudělámmateriály jste dostávaly? Je třeba do začátku koupit nějaké knihy ci tak něco? A co zkoušky jsou těžké? Bojim se taky toho ze dam 7 tisic a neudělám to
Uděláš to. Já si AP dělala také na RD. Sice náročnější chvílema, ale myslím si, že to není taková hrůza.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem na RD a kurz AP momentálně dělám, končím v dubnu. Materiály jsme dostaly. Kdyby Tě zajímalo něco víc, určitě napiš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ono zalezi, kde budes studovat. Jsou treba jen pulrocni kurzy, ale i mnohem delsi. Ale zvladnout se to urcite da. Ja si na RD dodelavam dalsi vysokou skolu, coz je o dost tezsi, ale ne nemozne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvládneš to. Myslím, že je výhoda, že jsi doma. Já si ho dělala při zaměstnání a do toho 4-letého raubíře doma. Učila jsem se po večerech + psaní závěrečné práce, kdy už malý spal. Zkouška byla jako u maturity. Vytažení otázky- 15 min. na potítku- zkouška před komisí+ obhajoba práce. Ale všude je to jiný. Takže neporadím, jak u tebe bude zkouška vypadat. Neboj se, dá se to naučit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy dělám online kurz, akreditovaný MŠMT. A vše obhajoba i otázky jsou také online. Doma 10m mrňousek a školák a zatím v pohodě zvládám. Závěrečnou práci mám z poloviny hotovou a do toho zpracovávám otázky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je zajímavý, jak je to všude jiný. Myslela jsem, že když je to akreditovaný, že to musí splňovat nějakou formu. My máme kruz na cca 3 měsíce, v online formě, ale zkouška bude prezenční. Bude test a obhajoba práce. Plus praxe samozřejmě. Dnes jsme měli poslední blok výuky a za 14 dní zkouška, tak jsem zvědavá, jaký to bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka je potřeba nějaká literatura co bych si měla pořídit? Nebo nějaké sešity? Začínat mam v dubnu ale už teď si říkám jaký to bude
doma 2 a 7 let deti, takže to bude náročný ale chci ten kurz kvůli nim hlavně aby maminka nemusela někam do obchoďáku od rána do večera makat po RD.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Salorka je potřeba nějaká literatura co bych si měla pořídit? Nebo nějaké sešity? Začínat mam v dubnu ale už teď si říkám jaký to budedoma 2 a 7 let deti, takže to bude náročný ale chci ten kurz kvůli nim hlavně aby maminka nemusela někam do obchoďáku od rána do večera makat po RD.
Napiš mi sz a vše Ti popíšu
@Midaku funguje to takhle od covidu. Vše máme online, i obhajobu a závěrečný test. Samozřejmě praxi musíme odchodit a doložit, max do tří měsíců od ukončení kurzu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka my musíme praxi mít hotovou už týden před zkouškou. Jinak nedostaneme certifikát, ani kdyz zkoušku uděláme. To je fakt u každé firmy jiný…
Jinak teda zakladatelko, motivace, že nemusím nikam na směny nebo do obchoďáku, je to nejhorší, s čím mužem do toho jít. To byla snad první věc, co nám říkali. Že pokud to někdo chce dělat jen kvůli pracovní době vhodné k dětem, tak ať rovnou skončí, dřív než začal. Musí to dělat lidi, co mají zájem pomáhat potřebným, ne ti, co chtějí mít prázdniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše:
@Salorka my musíme praxi mít hotovou už týden před zkouškou. Jinak nedostaneme certifikát, ani kdyz zkoušku uděláme. To je fakt u každé firmy jiný…Jinak teda zakladatelko, motivace, že nemusím nikam na směny nebo do obchoďáku, je to nejhorší, s čím mužem do toho jít. To byla snad první věc, co nám říkali. Že pokud to někdo chce dělat jen kvůli pracovní době vhodné k dětem, tak ať rovnou skončí, dřív než začal.Musí to dělat lidi, co mají zájem pomáhat potřebným, ne ti, co chtějí mít prázdniny.
Sorry, ale pokud je vypsaný veřejný kurz, který se platí, tak si ho může udělat dle libosti kdokoliv, kdo se na něj přihlásí a zaplatí ho. Samozřejmě pak nemusí uspět u zkoušky a i pokud certifikát získá, tak nemusí uspět u výběru, to už je na řediteli školy, aby si vybral člověka, který má i předpoklady a nejen cár papíru. Ale kdybych si zaplatila kurz, třeba proto, že jsem na mateřské a chci si rozšířit obzory, a vyučující by začali moralizovat, kdo může a nemůže kurz dělat, tak je asi pošlu někam, přijde mi to dost neprofesionální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo tak samozřejmě, že nikdo nikomu nezakazal se kurzu účastnit, neřekli to ani takto přímo, naopak, chodili kolem toho po špičkách, ale každý průměrné inteligentní člověk to z toho vyčetl.. A já s tím souhlasím. V tom mém kurzu je pár lidí, u kterých si říkám, že pokud to udělají, chudák třída, do které se dostanou. Ale zase kdo ví, třeba to toho člověka chytne a bude super asistent. Stejně tak někdo, kdo do toho šel se super ideály, může být mizerný asistent. Jen píšu, co nám říkali. A je to fakt. Pracovat s kolektiv dětí je zahul, obzvlášť, když tam jsou i děti nemocné. Člověk pro to musí mít nějaké předpoklady a ne že se mu hodí mít v létě volno..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, holky je tu někdo kdo ted dela nebo delal kurz pedagog asistenta? Je ten kurz těžký, bojím se že při mateřský kurz neudělám
materiály jste dostávaly? Je třeba do začátku koupit nějaké knihy ci tak něco? A co zkoušky jsou těžké? Bojim se taky toho ze dam 7 tisic a neudělám to