Asistentka ve školce vycházky

Anonymní
1.4.24 23:32

Asistentka ve školce vychazky

Dobrý večer maminky, ráda bych se zeptala syn má schvalenou asistentku ve školce, tento týden k němu nastoupí na půl úvazku. Ve třídě své je od listopadu má 3,5 roku, min týden mi bylo receno, že mu bude prirazena asistentka která je v jiné tride. Ale syn zůstane v té své taková byla domluva, ale bylo mi sděleno že na vycházky bude choďit s jinou tridou.
Máme schváleném asistenta na půl úvazku což jsou 4,5 hodin denně pokud se nepletu. Syn je ve školce od 7.30 do 11.45 asistent přijde v 8 bude s ním do 10 ve své třídě, pak půjdou do jiné,,aby,, pomohla ostatním dětem vedle se obléct a z danou třídou půjde ven. Po vycházce se zpět vrací do své tridy.
Co na to říkáte mě jak se to rozlezelo v hlavě tak s tím prostě nesouhlasím jen nevím zda na to oni mají nárok děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15154
2.4.24 05:44

A to je osobní asistent nebo asistent pedagoga?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
2.4.24 06:10

Zrejme je to sdileny asistent, bude mit na sebe napsanych vic deti. A je to asistent pedagoga, ne osobni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.24 06:22

Ano, asistent pedagoga. Jen se mi proste nelíbí že bude zase,,odražený,, od kolektivu tím že jde ven s jinou tridou. :?

• Citovat
  • Upravit
30408
2.4.24 07:03
@Anonymní píše: Více

Vůbec nechápu, o co ti jde. Asistent pedagoga schválený na půl úvazku je prostě asistent pedagoga na půl úvazku. Jak může být syn odtržen od kolektivu tím, že na vycházce bude bez asistentky? Pokud se ti to nelíbí, můžeš se postarat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
2.4.24 07:06

@hanka.br. Na vycházku půjde s asistentkou, ale s jinou třídou, ne? Tak jsem to pochopila já. Je to napsané fakt divně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.4.24 07:14
@Monchichik píše: Více

Jo takhle…Tak pokud je to tak a maminka s tím má problém, tak se musí ozvat ve školce. Ale jít na vycházku ven s jinou třídou chlapce na oblíbenosti nijak neomezí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
2.4.24 07:29

Neměla bys spíš líbat ruce systému, že se ti nadstandardně postará o tvé nestandardní dítě, než si ještě dupat a stěžovat? :roll: Pokud se ti to nelíbí, postarej se sama. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22509
2.4.24 07:30

Tak se zkus ozvat ve skolce. Je ale mozne, ze to jinak nejde. Mozna by pak bylo lepsi, aby chodil do te druhe tridy a byl tedy porad v jedne tride. Je maly a je tam chvilku. Ale zajimala bych se, aby to tak bylo i pristi rok, aby uz se veci znovu nemenily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2034
2.4.24 07:37

Jejda, ale tak malé dítě ještě žadnou oblibu ve školce nereší. Tříleťáci si většinou hrají sami, rozkoukavají se, hodně si potřebují prohlížet ostatní děti, ale samy se hry dost casto ještě neúčastní. Z tohoto bych se opravdu nestresovala, byla ráda za asistentku. Tenhle školní rok to nech tak jak to je a spíš prober s ředitelkou, jak to bude od září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85357
2.4.24 07:41

Pokud s tím nebude mít problém syn (nemusí), vůbec bych to nerešila a byla ráda, že to jde zařídit takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.4.24 07:42

Buď se jim nedaří najít novou AP. Nebo syn sice má papírově psanou AP. Ale nejsou finance na novou. Proto je syn sdílený k té stávající, která tam je. Běžně se sdílí asistent k více dětem. Ale zatím je to v jedné třídě. Jak kolovalo někde na netu (návrhy parametrizace), tak má být asi běžné, že podle pokynů vedení školky/školy si budou smět běžně půjčovat/sdílet asistenta, jak bude třeba. Teď je to možná šok. Ale bude to běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
2.4.24 07:42

Já bych se ve školce zeptala, ale asi bych to nijak nehrotila. Vždyť už jde jen o 3 měsíce.
Ale bylo by lepší kdyby od září přestoupil do té druhé třídy ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
2.4.24 07:44

Já Tě chápu. Taky by mi to vadilo. Respektive mému dítěti, protože udržovat vztahy a změny ve 2 třídách by pro něj bylo náročné.
Moc nechápu komentáře typu, jak máš líbat Rice, že… tak asi máš dítě, které má na asistenta nárok, čili s nějakou diagnózou na kterou má to dítě nárok ne?

Já bych tedy osobně taky raději zdravé dítě.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
2.4.24 07:47

@Fee-bee proč by měla někomu líbat ruce?

Tobě by prišlo fajn, kdyby Tvoje dítě ve školce chodilo na procházky s jinou třídou?

Příspěvek upraven 02.04.24 v 07:48

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin