Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Mirka599 píše:
@Zeoli to vůbec nevím, pořád říká jen to co už jsem tady psala, že pro něj chce, stabilitu a jistotu. Doteď nám vše fungovalo, dokonce si i myslím že to z jeho strany začali fungovat líp, protože má zájem právě o tu výlučnou péči, tak se snaží víc.
Syn chce u něj to co chce on, u mě to co já..já mu říkám aby si řekl jak to cítí on, jenže si myslím, že si nedokáže vyvodit dusledky
No pokud ho chcete zničit, tak se ho ptejte, jak to chce. Tím ho připravujete o jistoty a o tu „stabilitu“. Velmi doporučuji, abyste se s tatínkem vzali za ručičky a šli společně k nějakému dobrému psychologovi se zkušenostmi s aspergerem.
@KovaJana na psychoterapie chodíme, ptá se a máme odpovídat.
Já ho hlavně připravuju na to soudní stání, co se týče toho jak to tam vevnitř vypadá, když se tam jde..což děláme i když s ním jdu k Mudr, nebo kamkoliv jinam a on potřebuje vědět, jak to probíhá..on o tom mluví sám, já ho do ničeho nenutím..nejvíc je nervózní z toho, že neví na co se ho tam budou ptát a na to jsem mu odpověděla, že mu slibuju, že se na to zeptame na ospodu, až tam půjdeme na návštěvu aby mu to řekla ona, protože já to sama nevím..
Nedělejte z toho to, že by jsem tady s ním seděla a říkala mu co má říkat.. ![]()
@Mirka599 píše:
@KovaJana na psychoterapie chodíme, ptá se a máme odpovídat.
Já ho hlavně připravuju na to soudní stání, co se týče toho jak to tam vevnitř vypadá, když se tam jde..což děláme i když s ním jdu k Mudr, nebo kamkoliv jinam a on potřebuje vědět, jak to probíhá..on o tom mluví sám, já ho do ničeho nenutím..nejvíc je nervózní z toho, že neví na co se ho tam budou ptát a na to jsem mu odpověděla, že mu slibuju, že se na to zeptame na ospodu, až tam půjdeme na návštěvu aby mu to řekla ona, protože já to sama nevím..
Nedělejte z toho to, že by jsem tady s ním seděla a říkala mu co má říkat..
Myslela jsem to tak, že byste s otcem měli dítě chránit tím, aby ospod a soud zatěžovaly dítě vůbec takovými pohovory a stavěly ho do pozice, že by se mělo přiklonit na stranu jednoho nebo druhého. Obecně není dobré, aby se děti vyjadřovaly k tomu, kdo je má vychovávat a po jaký čas, a u aspergera o to více.
Můžete společně se soudem napsat, že nechcete dítě do neshody zatahovat, soud by měl vyhovět. Měla bys dítě poučit, že může odmítnout u soudu mluvit. Nikdo ho nesmí nutit. Sice by ho měl poučit soud, ale nedělají to, snaží se dítě vytěžit.