Asperger a střídavá péče

26
21.1.24 18:16

Asperger a střídavá péče

Dobrý večer,
jak by jste se prosím dívali na to kdyby jste měli dítě s Aspergerovým syndromem ve střídavé péči již 8 let a nyní by se mělo žádat o péči výlučnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2982
21.1.24 18:25

No a jaký by měl být důvod? Bez vážného důvodu to bude pro dítě zvýšená a zbytečná zátěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
21.1.24 18:33

@KovaJana pořád dokola slyším od otce dítěte, že chce nastolit stabilitu a jistotu..ale 8 let se děje furt to samé a najednou by měla být změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79971
21.1.24 18:45
@Mirka599 píše:
@KovaJana pořád dokola slyším od otce dítěte, že chce nastolit stabilitu a jistotu..ale 8 let se děje furt to samé a najednou by měla být změna.

no to jsi to moc neobjasnila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
21.1.24 18:46

Z jakého důvodu ho chce do jeho péče? Má lepší podmínky než ty? Doteď to fungovalo? Syn chce co? Ty si myslíš co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41866
21.1.24 18:47
@Mirka599 píše:
@KovaJana pořád dokola slyším od otce dítěte, že chce nastolit stabilitu a jistotu..ale 8 let se děje furt to samé a najednou by měla být změna.

nechápu, on chce otec dítko do výhradní péče? nebo ta stabilita by měla být v tom, že dítko nechá tobě? fungující střídavku proti vůli jednoho z rodičů soud zruší jen při závažných důvodech. Ty tam jsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
21.1.24 18:57

Spíš bych třeba byla pro prodloužení, pokud to je třeba po týdnu. Třeba 14 a 14. Tím změna není tak často. A ideálně nebydlet daleko od sebe, aby měl stále stejnou školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
21.1.24 19:12

@stinga no já toho právě víc nevím, pořád kamkoli jdeme, slyším jenom o stabilitě a jistotě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Val6
21.1.24 19:14

@Mirka599 a ta výlučná péče má být u něj nebo u tebe?

• Citovat
  • Upravit
26
21.1.24 19:16

@Zeoli to vůbec nevím, pořád říká jen to co už jsem tady psala, že pro něj chce, stabilitu a jistotu. Doteď nám vše fungovalo, dokonce si i myslím že to z jeho strany začali fungovat líp, protože má zájem právě o tu výlučnou péči, tak se snaží víc.
Syn chce u něj to co chce on, u mě to co já..já mu říkám aby si řekl jak to cítí on, jenže si myslím, že si nedokáže vyvodit dusledky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
21.1.24 19:19

@Keyllah on chce syna do své péče..žádné vážně důvody nikde nevidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
@Mirka599 píše:
@stinga no já toho právě víc nevím, pořád kamkoli jdeme, slyším jenom o stabilitě a jistotě :nevim:

Pak by měl tatínkovi někdo vysvětlit mezi stabilitou ve smyslu pravidelnosti, což je to, co takové dítě nejspíš potřebuje, a stabilitou ve smyslu neměnnosti jednoho prostředí, což není pro aspergera to podstatné. Naopak změna z pravidelné střídavé péče na péči jednoho rodiče může být značný problém. Ale nejsem odbornice na aspergera,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26

@Fiveone tak tohle mě popravdě taky napadlo a už dřív, než se on ozval s takovou změnou co by chtěl on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
21.1.24 19:20

@Val6 u něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
21.1.24 19:22

@KovaJana já mám úplně stejný názor jako vy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna