Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu, minuly týden jsme byli poprvé u oční lékařky se synem za měsíc pětiletým a překvapila nás dioptriemi a vysokými cylindry, já jsem byla tak v šoku, že jsem se pořádně na spoustu věci nezeptala, prosím měli vaše děti alespoň podobné výsledky a řeknete mi o tom něco více? Děkuji moc
Dítě dostane brýle a budete pravidelně chodit na kontroly… vysoké dioptrie vypadají jinak, toto je v pohodě. A astigmatismus vyřeší taky brýle. Je to špatně zakrivena cocka, má ty osy podobný, to je prý lepší, syn má každou jinak, úplně na opačné straně, a to se prý hůř řeší, každopádně i to se řeší prostě jen brýlemi. Astigmatismus se nespravi, dioptrie se s nejvyšší pravděpodobností měnit budou, proto se chodí na ty kontroly.
@Blanche..89 dostane brejlicky a bude je nosit. Dioptrie se můžou ještě snížit, astigmatismus se už asi nikdy nevyřeší, ale není to žádná tragédie. Ma to skoro každý druhý. A je ještě malý, ještě se to třeba různě zlepší
Kontrola ideálně za 6-12 měsíců a ať si klucina vybere hezké brejlinky. Jeden ze synu je ma od 3 let a 10 měsíců a brejle miluje. Je jediný ve školce, kdo je ma, ale bere to jako prednost a jako jednovajecny dvojce jsou vlastně všichni nadšení, že jsou kluci na první pohled nějak rozlisitelni ![]()