Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim holky mám dotaz malá dostala na zánět dásní atb ospen, užívat se mají 3× denně. Máme končit ve čtvrtek ráno, takže ještě 4dávky ale ve sklenicce je tak max na 2!nechápu to davkovala jsem dle mě správně a nerozlila..je třeba teda koupit nové balení aby to dobrala? Jsou to naše první atb takže nevím
@hiki123
Moje dcera je taky mela a ja vysilovala uz odpo poloviny terapie, ze to nebude stacit a nakonec to bylo tip top, ale stacila - michaji je ze suspenze v lekarne primo na miru pcientovi, tak b to mělo byt presne… Koupit byste je stejne nemohla, jsou jen na predpis.. Max můžete zkusit to oddavkovat nekam bokem, jestli je tam toho dost a kdyby ne, dojit zítra k mudr pro predpis.
@hiki123 Syn měl takhle jednou Amoksiklav a taky to nevyšlo, dr. říkala, že to nevadí, že to bral dostatečně dlouho.
@hiki123 mělo by to stačit. Nám takhle nevystačil klarytromycin, chyběla jedna dávka a neřešila jsem to. To se nedá nadávkovat úplně přesně. Navíc je něco napatlané na lahvičce. Můžeš zkusit ještě vypláchnout lahvičku, ale plná dávka to už asi nebude. Pokud je malá už alespon 2-3 dny v pohodě a atb máte už alespoň 5 dní tak to neřeš.
Atb máme už skoro 9 dni(zítřejší dávka uzavře 9.den) a malá už je v pohodě..