Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 3,5 letou dceru trpící atopákem. Nemáte, prosím, některá zkušenost s krémem/mlékem na denní mazání, který nepálí do podrážděných míst? La Roche Posay Lipikar pálí, Excipial taky, Lipobase je mastná zase až moc…Děkuji ![]()
Ahoj, máme od kožařky namíchanou směs (Infadolan, kalciovka a vazelína) a je to super.
Já mám ráda Eucerin, ale ne na obličej! Potom Exomegu - ta je vážně super. A teď nevím jak se to jmenuje, bilo-modry obal
a na mytí olej buď Eucerin nebo Biodermu. Všechno řadu pro atopiky
Na Exomegu jsem slyšela samou chválu, ale v recenzích právě také dost píší, že pálí
Bohužel se mi nepodařilo sehnat vzorek, tak se trochu bojím kupovat naslepo. Ale nevím, jestli nepálivý krém není utopie…
@z-u-z-i Fakt pali La roche Lipikar Baume? Mazu tim 4 mesicni dceru a hodne se ji to zlepsilo.
@janaapo Dneska jsem jí namazala ruku vzorečkem a stěžovala si že pálí ![]()
A Lipobase repair je super v zimě na obličej
přes léto používam opalovací krém pro děti s SPF 50
@Serpentini Mě právě zklamalo, že v mycím gelu od Biodermy je ve složení SLS snad na druhém místě..jsme atopici začátečníci, tak stále tápeme. Plánuji ale koupit mycí gel od Dr.Konrada, ten by snad měl být bez.
@z-u-z-i mně gely vadí, kupuju jen mycí oleje. Nejlepší je od Eucerinu, ale Bioderma je levnější a problémy mi taky nedělá. Ale opravdu jen oleje
Já mám atopický ekzém od dětství. A za tu dobu jsem byla nejvíce spokojená s Biodermou Atoderm. Nepálila,ekzému jsme se téměř zbavila. Lipobase byla mastná,dělaly se mi po ní puchýřky,po Excipialu jsem měla rudé fleky.
Bioderma Atoderm! Za nás nejvíc Top, dceři hodně ulevila, nemá už tolik červená místa, krásně se vyhojila.
Zkus čistý Lanolin, slyšela jsem že působí hodně Dobře! V lékárně by prý měli dávat na váhu. ![]()
Ahoj, v pondělí jsme byli v Motole na kožní. Paní doktorka nám predepsala ten chladivý synderman a prý že ho bychom měli vyzvednout přímo v nemocniční lékárně. U předchozích lékáren jsem ho dostala zadarmo, tady se ale platí. Ale ten krém je úplně jiný, mažu teprve 3 den a už vidím zlepšení.