Atopický ekzém - plavání

Anonymní
17.12.15 11:28

atopický ekzém plavání

Zdravím maminky.
Mám dotaz. Šly byste s kojencem, který má dle všech předpokladů atopický ekzém (nepotvrzeno - dle MUDr. to nelze stoprocentně potvrdit u tak malého a kojeného miminka) na plavání kojenců? V bazénu mají slanou vodu, ale co ta desinfekce? Děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.12.15 11:31

Nemam zkusenost s miminkem.. ale ja mam atopicky ekzem a morska voda mi dela. Ze zacatku se mi to lehce zhorsi ale postupne se zacina zlepsovat…

• Citovat
  • Upravit
35438
17.12.15 11:32

Ne. Nešla bych vůbec s kojencem na veřejný bazén. Držím se toho, že děti do 3 let se takto (a často, že), nemají ve společné vodě máčet, že to neprospívá ani dutinám, dýchacím cestám, očím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
17.12.15 11:36

Chodila jsem jen pro miminka do tech vanicek pak uz ne, sama taky mam a jako diteti se mi to vzdy zhorsilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
17.12.15 11:38

Já chodila. Ale až někdy v roce a jak píšeš, do bazénu se slanou vodou. Zhoršení neměl, naopak bych řekla, že to potom ustoupilo (i když to mohlo být i věkem).

• Citovat
  • Upravit
2422
17.12.15 11:45

Já už bych s tak malým dítětem nešla. Nechala jsem se ukecat s malou v 18M a přinesli jsme si mullusky, kterých jsme se zbavovali rok a půl. Teď se bazénům a koupalištím vyhýbáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.12.15 11:53

Nešla, nikdy, ani kdyby náběh na ekzém nemělo. To radši pojedem dvakrát ročně k moři, slaná voda prospívá, veřejný bazén pro X matek (kolikrát s Bůh ví jakou hygienou) a X čůrajících či kakajících dětí ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
17.12.15 11:54
@H8N2O4S píše:
Nešla, nikdy, ani kdyby náběh na ekzém nemělo. To radši pojedem dvakrát ročně k moři, slaná voda prospívá, veřejný bazén pro X matek (kolikrát s Bůh ví jakou hygienou) a X čůrajících či kakajících dětí ne.

Ježiš lidi ČTĚTE než začnete odsuzovat! Zakladatelka píše, že se jedná o kojenecké plavání ve slané vodě!

• Citovat
  • Upravit
1017
17.12.15 11:57
@Lutonka píše:
Ježiš lidi ČTĚTE než začnete odsuzovat! Zakladatelka píše, že se jedná o kojenecké plavání ve slané vodě!

OK, tak jinak - mořská přírodní voda prospívá. Je ještě něco nutno opravit? Nebo snad to bude soukromé plavání pro jedno dítě? Prostě bych nešla i kdyby byla místo solené vody moč jednorožců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
17.12.15 12:01

Já jen že tu spousta lidí píše o veřejném bazénu, ale je vidět, že tyto nikdy na kojeneckém plavání nebyly! Pokud se jedná speciálně o koj. plavání, je to malý bazén většinou pro zhruba 3-6 maminek s dětmi, desinfikovaný tou slanou vodou, nechlorovaný. Musí splňovat přísné hygienické normy, takže bych se toho nebála.

@H8N2O4S Moč jednorožců mě dostala :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Lutonka
17.12.15 12:02

@H8N2O4S Pouštíš své děti na pískoviště?? Šmarja, x matek, y dětí, často slintajících a prskajících, do toho toulavé kočky, tfuj! :lol:

• Citovat
  • Upravit
1017
17.12.15 12:04
@Lutonka píše:
@H8N2O4S Pouštíš své děti na pískoviště?? Šmarja, x matek, y dětí, často slintajících a prskajících, do toho toulavé kočky, tfuj! :lol:

No na pískoviště většinou nechodím s miminkem :) Jinak děti se mi s trochou nadsázky válí i v hnoji, ale to už nejsou mimina :nevim: Mámě koně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
17.12.15 12:06
@H8N2O4S píše:
No na pískoviště většinou nechodím s miminkem :) Jinak děti se mi s trochou nadsázky válí i v hnoji, ale to už nejsou mimina :nevim: Mámě koně.

Jako je fakt, že s dvouměsíčním bych asi taky nešla. Ale od toho zhruba půl roka už bych se nebála. Ovšem kdyby se ekzém nějak zhoršoval, rozhodně bych na to kašlala, peníze nepeníze.

• Citovat
  • Upravit
2149
17.12.15 12:14

Mám dceru s AE. Nešla bych, ono té kůži neprospívá ani to delší máčení. A k tomu pískovišti - pokud je ekzém na rukou, tak tam dítě s AE nemá co dělat, je tam velké riziko infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
17.12.15 12:18

Syn měl atopický ekzém a na plavání ve slané vodě jsem s ním chodila od 6 měsíců. Po tom plavání ve slané vodě se mu ten ekzém vždycky zlepšil. Takže za mě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí