Atopický ekzém? Suchá místa

Anonymní
21.1.25 12:19

Atopický ekzém? Suché místa

Ahoj, malému jsou 3 měsíce a na nožičkách se mu objevili suché fleky.. takové šupinaté. Nemůže to být začínající atopický ekzém? :?
Je plně na UM (Kendamil)
Snad to bude na fotce dobře vidět..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
21.1.25 12:36

Jo, řekla bych, že začíná ekzém.

• Citovat
  • Upravit
288
21.1.25 12:59

Já myslím, že ano. Malý ho má totiž taky. Napřed měl pupínky, krupicku a ten má místy suché fleky. A máme potvrzený od doktorky, že je to ekzem..

V nejhorším případě, pokud se to zhorší ti napíše kortikoidy, jinak za mě doporučuji mazat uriage nebo linola.. ted to řešíme asi měsíc zrovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3143
21.1.25 13:01

Nám skvěle poradili veškeré přípravky na atopickou kůži dcery v dermacentru v lékárně(Dr. Max). Dcera už měla diagnostikován atopický ekzém v 8 měsících. Taky měla suché fleky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
21.1.25 13:23

Ano, to bude ekzém. Kup si něco na promazávání. U nás nejvíc pomohl Atoderm od Biodermy a používám i jinou kosmetiku z této řady.
Až půjdete k lékaři tak mu to řekni. Nám peditrička napsala mast, kortikoidy. Když se mu to zhorší tak jí používáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
23.1.25 14:33

Ahoj ja používam cbd kapky na to.. dobre to promasti a ma pritozanetlive iucinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.1.25 17:55

Já na atopický ekzém u sebe i u malého (bohužel to zdědil po mě :-/) používám healer gel od vabios a pomáhá nám to asi nejvíc z toho, co jsem zatím vyzkoušela. Ten gel obsahuje deriváty z krevních destiček z krve mladých býků, a proto má takový zázračný regenerační účinek. Když jsem ekzém měla fakt hodně špatný a bolavý, tak mě to doslova na poslední chvíli zachránilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek