Atopický ekzém u dítěte a pes

kakulína
22.10.12 06:29

Atpopický ekzém u dítěte a pes

Zdravím všechny maminky atopických dětí,
jaký máte názor na psa v domácnosti s atopickým dítětem? Máme 7měsíčního syna, který trpí ekzémem a doma fenku kavalíra. V příručce Jak pečovat o dítě s ekzémem, co jsme dostali od kožní píší, že mezi hlavní příčiny zhoršení ekzému patří i zvířecí alergeny.Ale co jsem se dočetla na netu, tak ze zkušeností jiných maminek, pes podle jejich názoru nemá vliv na průběh AD. Máme pejska jako člena rodiny a nedovedu si představit, že by jsme ji měli dát pryč, na druhou stranu je pro mě dítě přednější.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kakulína
22.10.12 06:31

Omlouvám se za překlep :roll:,samozřejmě atopický…

• Citovat
  • Upravit
660
22.10.12 06:58

Ahoji taky mame synka(27mes.)s atopakem a fenecku a neprijde mi, ze by na to mela vliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
22.10.12 07:29

Nas ma taky atopak, ale je zpusobovany spise nedodrzenim diety (bilkovina kravskeho mleka apod.) Psa bych resila az po potvrzeni alergie na alergologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
22.10.12 07:32

Mam AE a mame dva velky psy a sveho casu tu byly i dve kocky. Vse ok. Spis bych hledala priciny a reseni nekde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
22.10.12 08:17

Mám atopický ekzém, manžel má atopický ekzém, psa máme a nemá na to absolutně žádný vliv. Ten ekzém je sice projev alergie, ale podle mě nemusí se zvířatama vůbec souviset… Tedy u nás opravdu nesouvisí. Zhoršuje se při nástupu špatného počasí (vlhko, prostě podzim), zlepší ho třeba pobyt u moře, ale dokonce ani nepozoruju souvislost s ostatníma alergiema. Jinak řečeno - manžel je např. alegrický na pyl, ale v pylové sezóně kýchá a smrká, ale ekzém se mu nezhoršuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.12 08:27

Děkuji za názory :lol:,je to asi běh na dlouhou trať. Je to naše třetí dítě a dvě starší ekzémem netrpí, ani nikdo z rodiny, akorát starší syn má alergii na trávy a obiloviny, což prý může spolu souviset.Tak se vtom ješt tolik neorientuju :think:

• Citovat
  • Upravit
Mi24
23.10.12 23:20

Ekzém je alergického původu takže souvislost to mít může…já odmala mám ekzémem..i když vždycky jsem měla ekzém odcela v kllidu.. a odmala máme psy a kočky a v pohodě takže vliv to podle mě mít nemůže aspon ne tak velký

• Citovat
  • Upravit
54
12.5.16 11:16

Wolf Basic Creme

Dobrý den, já mám seboreu už 18 let a jediný, co mi na to pomáhá je Wolf Basic Creme, navíc je u něho výhoda o proti jiným mastím, jako třeba Excipial, Linola atd., které jsem také zkoušel, ale bez výsledně, že se na obličeji neleskne a tudíž nepůsobí mastně, takže nikdo ani nevidí, že jste něčím namazaný, problém je, že se před několika lety přestal vyrábět, nyní jsem na něj zase narazil, ale ne v české republice, pokuď ho budete chtít dovést nebo zjistit více informací, tak mi napište na tomaxx@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.19 20:16

Prosím o radu mála má 3 roky a od 1,5 roku trpime atopickým ekzémem byly sme na alergologii a dala nám dr. Aerius sirup na zklidnění škrábání a zacervenani kůže malá se celá osypala má takový krupicky může to být alergická reakce? Jinak čím mazete děti atopický ekzém máme teď hodně na obličeji a pod ocickem mato úplně červený a suchý používáme laroche posay pH + na sprchování a na mazání laroche lipikar stick :,( už nevíme jak to promazat aby to neměla tak hrozný :,(

• Citovat
  • Upravit
2422
10.11.19 20:25

Ahoj, já používám Biodermu atoderm, na koupání mi Dr. radila bez mýdla a dát olejicek do vany. Holka měla období kdy kůže byla děs a chtelo vychytat jídlo. Kolem pátého roku došlo ke zlepšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.19 20:29
@baaruunkaa píše:
Ahoj, já používám Biodermu atoderm, na koupání mi Dr. radila bez mýdla a dát olejicek do vany. Holka měla období kdy kůže byla děs a chtelo vychytat jídlo. Kolem pátého roku došlo ke zlepšení.

Díky atoderm používáme od toho laroche posay mýdlo nemůžeme vůbec máme jen ten sprchac a můžu poprosit o jaký olejcek jde?

• Citovat
  • Upravit
2422
10.11.19 20:29

Jo a nezačala ti malá chodit do školky? jestli chápu dobře tak máte zhoršení na obličeji. Nám to udělalo povlečení ve školce, musela jsem nosit vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.19 20:32

@baaruunkaa doskolky nechodime nevzali nás a jaký olejcek používáte

• Citovat
  • Upravit
2422
10.11.19 20:34

Olejicek si už nepamatuju, mladá má už 8 let. Nám Laroche nevyhovoval, já jsem si sehnala testery a zkoušeli jsme co sedne a nejlíp ta Bioderma. Teď zase používám krém s vazelínou z dm za nějakých 79 Kč, ale je to i tím, že pokožka je pěkná-u nás to chce hlídat jídlo a prací prášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek