Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoji taky mame synka(27mes.)s atopakem a fenecku a neprijde mi, ze by na to mela vliv
Nas ma taky atopak, ale je zpusobovany spise nedodrzenim diety (bilkovina kravskeho mleka apod.) Psa bych resila az po potvrzeni alergie na alergologii.
Mam AE a mame dva velky psy a sveho casu tu byly i dve kocky. Vse ok. Spis bych hledala priciny a reseni nekde jinde.
Mám atopický ekzém, manžel má atopický ekzém, psa máme a nemá na to absolutně žádný vliv. Ten ekzém je sice projev alergie, ale podle mě nemusí se zvířatama vůbec souviset… Tedy u nás opravdu nesouvisí. Zhoršuje se při nástupu špatného počasí (vlhko, prostě podzim), zlepší ho třeba pobyt u moře, ale dokonce ani nepozoruju souvislost s ostatníma alergiema. Jinak řečeno - manžel je např. alegrický na pyl, ale v pylové sezóně kýchá a smrká, ale ekzém se mu nezhoršuje.
Děkuji za názory
,je to asi běh na dlouhou trať. Je to naše třetí dítě a dvě starší ekzémem netrpí, ani nikdo z rodiny, akorát starší syn má alergii na trávy a obiloviny, což prý může spolu souviset.Tak se vtom ješt tolik neorientuju ![]()
Ekzém je alergického původu takže souvislost to mít může…já odmala mám ekzémem..i když vždycky jsem měla ekzém odcela v kllidu.. a odmala máme psy a kočky a v pohodě takže vliv to podle mě mít nemůže aspon ne tak velký
Dobrý den, já mám seboreu už 18 let a jediný, co mi na to pomáhá je Wolf Basic Creme, navíc je u něho výhoda o proti jiným mastím, jako třeba Excipial, Linola atd., které jsem také zkoušel, ale bez výsledně, že se na obličeji neleskne a tudíž nepůsobí mastně, takže nikdo ani nevidí, že jste něčím namazaný, problém je, že se před několika lety přestal vyrábět, nyní jsem na něj zase narazil, ale ne v české republice, pokuď ho budete chtít dovést nebo zjistit více informací, tak mi napište na tomaxx@seznam.cz
Prosím o radu mála má 3 roky a od 1,5 roku trpime atopickým ekzémem byly sme na alergologii a dala nám dr. Aerius sirup na zklidnění škrábání a zacervenani kůže malá se celá osypala má takový krupicky může to být alergická reakce? Jinak čím mazete děti atopický ekzém máme teď hodně na obličeji a pod ocickem mato úplně červený a suchý používáme laroche posay pH + na sprchování a na mazání laroche lipikar stick
už nevíme jak to promazat aby to neměla tak hrozný ![]()
Ahoj, já používám Biodermu atoderm, na koupání mi Dr. radila bez mýdla a dát olejicek do vany. Holka měla období kdy kůže byla děs a chtelo vychytat jídlo. Kolem pátého roku došlo ke zlepšení.
@baaruunkaa píše:
Ahoj, já používám Biodermu atoderm, na koupání mi Dr. radila bez mýdla a dát olejicek do vany. Holka měla období kdy kůže byla děs a chtelo vychytat jídlo. Kolem pátého roku došlo ke zlepšení.
Díky atoderm používáme od toho laroche posay mýdlo nemůžeme vůbec máme jen ten sprchac a můžu poprosit o jaký olejcek jde?
Jo a nezačala ti malá chodit do školky? jestli chápu dobře tak máte zhoršení na obličeji. Nám to udělalo povlečení ve školce, musela jsem nosit vlastní.
Olejicek si už nepamatuju, mladá má už 8 let. Nám Laroche nevyhovoval, já jsem si sehnala testery a zkoušeli jsme co sedne a nejlíp ta Bioderma. Teď zase používám krém s vazelínou z dm za nějakých 79 Kč, ale je to i tím, že pokožka je pěkná-u nás to chce hlídat jídlo a prací prášek.
Zdravím všechny maminky atopických dětí,
jaký máte názor na psa v domácnosti s atopickým dítětem? Máme 7měsíčního syna, který trpí ekzémem a doma fenku kavalíra. V příručce Jak pečovat o dítě s ekzémem, co jsme dostali od kožní píší, že mezi hlavní příčiny zhoršení ekzému patří i zvířecí alergeny.Ale co jsem se dočetla na netu, tak ze zkušeností jiných maminek, pes podle jejich názoru nemá vliv na průběh AD. Máme pejska jako člena rodiny a nedovedu si představit, že by jsme ji měli dát pryč, na druhou stranu je pro mě dítě přednější.