Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@samantafox píše:
Jo, hezké? A nevyprskneš na hřišti smíchy, když uslyšíš matinku volat Kille! Killíku!
Tak například můj syn se jmenuje Kilián s jedním L a nikdy jsem na něj takhle nevolala
Říkáme mu Kili, Kiki, Kiliánku nebo Kiliáne. A pro nás je to jméno hezké
Ale tak mě se zas třeba nelíbí Milan, Pepa, Richard apod…
@Russet píše:
Anna.
Tak já se například jmenuju Anna. A můžu Vám říct, že doku jste malá Anička, je to hezký, ale ve 40 přestáváte bejt Anička, takže jste Anna. A představovat se dobrý den, jmenuju se Anna, je za trest. „Dobrý den, Anno, máte chviličku na krátký hovor“? Strašný 😃
Hlavně všude jsou samý Anny. Nakupuju v obchodě a pořád se otáčim, protože někdo neustále volá na někoho Aničko ![]()
@Anna Axé píše:
Tak já se například jmenuju Anna. A můžu Vám říct, že doku jste malá Anička, je to hezký, ale ve 40 přestáváte bejt Anička, takže jste Anna. A představovat se dobrý den, jmenuju se Anna, je za trest. „Dobrý den, Anno, máte chviličku na krátký hovor“? Strašný 😃
Hlavně všude jsou samý Anny. Nakupuju v obchodě a pořád se otáčim, protože někdo neustále volá na někoho Aničko
Tak lepší Anna než Anča ![]()
Mně se to taky moc líbí, hlavně ta zdrobnělina Auri.
Vůbec bych se tohle jméno dítěti nebála dát.
Pěkné jméno. Zvlášť oslovení Aurinko se mi líbí. Mimo jiné proto, že ve finštině to znamená sluníčko.
Úplně v klidu bych dala, akorát bych se vyhla kombinaci s nějakým echt českým příjmením.
Já nevím, no. Zkuste přemýšlet o tom, že to dítě může mít vadu řeči - a až pak přijde v dospělosti na úřad o něco žádat, a řekne, že je Auéuie, tak vám asi moc nepoděkuje.
Kamarádka je Katevina Stvíbvná, taky moc hezký.
Mně se to jméno líbí, připadá mi takové šlechtické. Ale mělo by k tomu být nějaké vhodné příjmení.