Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat nemám zkušenost s antikoncepci (pouze s kojící) nyní jsem si nechala po 4 letech napsat antikoncepci dr napsal ausmate 21+7 (placebo) zcela jsem brát v den MS (placebo) otázka zní mám dobrat placebo i když skončí MS nebo si mohu vzít aktivní pilulku dekuji
@vmarta já beru 28 stále dokola. Placebo ničemu neškodí a mam aspoň pravidelný režim.
Ale… Měla si první den menstruace začít brát hormonální (růžovou) pilulku. Začínat plqcebem jsem teda ještě neslyšela a už už HA beru hooodně let.
@vmarta takhle se budeš muset chránit celý měsíc až do příštího plata, tudíž je to úplně k ničemu
@vmarta píše:
Bylo mi řečeno v lékárně
Kravina, žádná antikoncepce, kterou jsem kdy brala, se nezacinala plqcebem. 1.den MS - první aktivní prášek. Je tomu tak i u Asumate. Přečti si Příbalový leták. Beru ji už asi 2 roky
@vmarta jestli ted bereš ještě placebo, tak ho dober a přeruš a počkej si zas na ns a první den si ven růžový prášek č. 1. To že pak placebo brát nebudeš, nevadí. Ale srovnáš si ti. Takhle jsou to Vyhozené prachy
Bylo mi právě divné proto se ptám užila jsem jen jedno placebo
@vmarta píše:
Bylo mi právě divné proto se ptám užila jsem jen jedno placebo
Dnes máš první den ms? Tak to bys mohla ještě začít
Druhý den už je to stejně na ještě jeden druh ochrany. Počkala bych do příští ms a začala růžovým od prvního dne
Takže se zase až tak moc nestalo pockam na další MS.. Moje blbost že jsem si nepřečetla leták děkuji za odpověď