Automatické esspreso
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
automatické esspreso
Mám velikánskou prosbičku ![]()
chystám se koupit pressovač, ale mám málo peněz a velké požadavky,
1. cena do 10000,–
2. musí mlít kávu
3. musí mít capuccino system (latte system)
4. aby se dal zalít i samotný čaj
Obracím se sem, protože vlastní zkušenosti jsou nejlepší, a už se na internetu nevyznám, na jedné stránce píšou že to něco má a na druhé zase nemá ![]()
děkuji za rady a pomoc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@alfinka3
Jukni na nespresso..
Jeee ty nechces kapslove, pardon..:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miisenka píše:
@alfinka3
Jukni na nespresso..
Jeee ty nechces kapslove, pardon..:-)
Herdek
![]()
Koukám na Nespresso, i bych si vybrala, ale kapsle teda néééé
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechci kapsle, protože budu omezena na jednu značku a já ráda střídám a experientuji s chutemi ![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme stáli před stejným problémem.
Nakonec jsme se rozhodli ještě trochu našetřit a koupili
DeLonghi ESAM 4500 Magnifica.
Záleží dost na kvalité kávy. My bereme Lavazzu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alfinka3 píše:
Mám velikánskou prosbičku
chystám se koupit pressovač, ale mám málo peněz a velké požadavky,
1. cena do 10000,–
2. musí mlít kávu
3. musí mít capuccino system (latte system)
4. aby se dal zalít i samotný čajObracím se sem, protože vlastní zkušenosti jsou nejlepší, a už se na internetu nevyznám, na jedné stránce píšou že to něco má a na druhé zase nemá
děkuji za rady a pomoc
Máme KRUPS a mně vyhovuje, jen to capuccino se dělá přes trysku s hadičkou na mléko, teď se to myslím dá kolem těch 10-ti tisíc i sehnat, my to máme asi 4 roky a tenkrát to bylo za necelých 12 tisíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ale u toho to musíš celý pak čistit, trysku na mléko + si ho sama pěnit
model 4500 udělá kapučíno stiskem jednoho tlačítka a pak se zase jen stitskem tlačítka pročistí a nádoba s mlékem se může strčit celá do lednice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeBa když model 4500 je už zase dražší
vím že chci moc za pár peněz
ale doufám že nějaký kompromis najdu ![]()
Děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme také dost vybírali a nakonec jsme zašli do specializovaného obchodu. Manžel bych ochoten investovat dost peněz, prý ať si vyberu co chci
Nakonec se mně prodavač zeptal, kolik káv piju denně
Představovala jsem si taky přístroj co mele a dělá všechno stiskem tlačítka. Nakonec mi pán řekl, že by pro nás byla lepší varianta kapslí, že káva vyčichne, pokud se ihned nespotřebuje. Nechtěla jsem o tom ani slyšet. Už jsem si představovala ty hnusné směsi, které dělají rovnou latté a čokoládu
Byla jsem překvapená, že Nespresso vyrábí různé varianty kapslí, plněné pouze kvalitní kávou. Nakonec jsme teda koupili jeden model od Delongi, který dělá latté, capucino, lungo, presso, samostatně vyrábí horké mléko a překapává horkou vodu na čaj. Mléko se nalije do zásobníku. Můj názor je samozřejmě mimo zadání, ale doporučuji navštívit nějaký obchod s kávovary a nechat si poradit, abyste si vybrali pro vás nejlepší model..i co se týče údržby, což si myslím, že je také dost důležité.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Káva vyčichá až po umletí. Máme starší KRUPS v akci tenkrát 8 tis. a super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KattyK ¨mohu se optat co jste nakonec vybraly???
já byla ve třech elektrech a tam mi řekly že pokud chci kvalitní kávu, tak nejlepší je pákové esspreso za 30.000 apod. a přímo prodejnu s pressovači nemohu v okolí najít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KattyK
Zdravím přátelé,
podle mě když už automat, tak fakt trochu dražší. Kapsle jsou ale v tomhle fakt lepší, káva v nich je čerstvá a navíc zrovna Nespresso už i teď má příchutě karamel, vanilku a čokoládu, silné i jemné kávy a ten cappuccino system je tam taky. Pokud ale opravdu chceš kompromis, kup si caffitaly system, sice to jsou taky kapsle, ale můžeš si vybrat i od jiných výrobců, Tchibo, Cagliary, Chicodoro, Ecaffe a podobně. Má i trysku na napěnění mléka, není to sice cappucino rapid system, ale je to ok. Já s těmi automaty moc dobré zkušenosti nemám, protože ty levnější do deseti tisíc se musí někdy i složitě udržovat, nemají moc samočistící a odvápňovací funkce a navíc jednomu modelu od Delonghi všechno vadilo. Nejhroší je pak čistit ten odpadový zásobník s tou mletkou kávou, to je zábava:o)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit