Autosedačka jakou vybrat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
30.12.17 19:01
@Laurie píše:
@Janli je to tenhle typ Römer KID II 2017, tak myslíš, že pro třiletý neee? :)

Joo. Je od 15kg. To má většina dětí ve čtyřech letech, říď se nejdřív váhou, potom věkem.

• Citovat
  • Upravit
1055
30.12.17 19:10
@Janli píše:
Nejde o to, že by si ti rozpadla v ruce, ale může při nárazu prasknout. Vygoogluj si životnost sedaček.

Googlovat nemusím, na plasty mám státníci… Ne vše, co je na netu je pravda. ;) Dřív se ti rozpadne potah než plastová podpora. Autosedačka odpovídá bezpečnostním limitům při výrobě ještě po 20ti letech. Nebo se tu někomu rozpadla palubovka u auta nebo nárazník po 6ti letech? Já mám 20let staré auto a považuji ho za zcela bezpečné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
30.12.17 19:13

Romer, cybex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.12.17 21:11

@Vlaďka 83 Pokud výrobce udává životnost sedačky 5let, pak to budu respektovat. Ne nadarmo se říká, že řetěz je silný jen tak, jak silný je jeho nejslabší článek. V té sedačce sedí to nejcennější, co mám. Moje děti. A já nehodlám riskovat, že v okamžiku nárazu se se zlomí plast a dítě zabije. Těch pár tisíc, co za novou sedačku dám, mi totiž za bezpečí mého dítěte stojí. Já sice nemám státnici z plastů, ale mám oči a vidím, co některé plasty udělají, pokud je necháš pár let venku. Plastový nábytek se totálně rozsype. V autě je sedačka vystavena teplotám od -30 do +60. Já nevím jaký plast výrobce použil, neznám jeho složení a neznám výrobní proces, nejsem odborník, proto nebudu machrovat a budu dodržovat pokyny výrobce. Za to mě to dítě totiž fakt stojí.

• Citovat
  • Upravit
1055
30.12.17 21:33
@Janli píše:
@Vlaďka 83 Pokud výrobce udává životnost sedačky 5let, pak to budu respektovat. Ne nadarmo se říká, že řetěz je silný jen tak, jak silný je jeho nejslabší článek. V té sedačce sedí to nejcennější, co mám. Moje děti. A já nehodlám riskovat, že v okamžiku nárazu se se zlomí plast a dítě zabije. Těch pár tisíc, co za novou sedačku dám, mi totiž za bezpečí mého dítěte stojí. Já sice nemám státnici z plastů, ale mám oči a vidím, co některé plasty udělají, pokud je necháš pár let venku. Plastový nábytek se totálně rozsype. V autě je sedačka vystavena teplotám od -30 do +60. Já nevím jaký plast výrobce použil, neznám jeho složení a neznám výrobní proces, nejsem odborník, proto nebudu machrovat a budu dodržovat pokyny výrobce. Za to mě to dítě totiž fakt stojí.

Pokud má autosedačka garantovanou životnost pouze 5let, kupovat ji nebudu! Je to šunt! A právě proto, že v ní sedí to nejcenější, co mám, koupím jinou. Mám ale dojem, že si to pleteš s dobou záruční opravy (lednice, pračky, apod. taky mají záruku od dvou do cca 10let a většinou vydrží mnohem déle). Palubovka, nárazníky, volant, korpus velkých sedaček v autě - vše jsou plasty stejné, ze kterých se vyrábí dětské autosedačky. A vše je vystaveno teplotám od cca -40 do cca +60°C Pokud by hrozilo, že po 6ti letech přestanou být bezpečné, pak by se auta hodně prodražila. Každý nemá na auto s kovovým volantem potaženým kůží a dřevěnou palubovku. Tam kde je životnost dětské autosedačky omezena pod 10let, je něco špatně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
31.12.17 13:30

Životnost autosedaček

Pro všechny, co si nejsou jisti životností autosedaček. Psala jsem výrobcům našich dvou autosedaček Kiddy a Maxi cosi a ač je neděle a 31.12., přišla mi nečekaná odpověď. Od kiddy - žádné omezení na životnost nemají, jen se vyvíjí technologie a novější (modernější) je bezpečnější. Od maxi cosi - žádná legislativa neomezuje životnosti a ani žádné zvláštní doporučení o životnosti nemají. Autosedačka musí mít minimálně životnost dvojnásobek roků, pro které jsou určeny (např. kategorie 4 - 12let musí mít materiály životnost 2×8 let, tedy min 16let!). Jediné, kde jsem našla informace o životnosti byly pochybné stránky, které měly neautentický znak d-testu, a prodejce dětského zboží sam baby. Tady bych řekla, že se někomu náramě hodí, aby si lidé zbytečně kupovali nové zboží.
Oba dva výrobci zdůrazňovali, že je nutné sedačku pravidelně kontrolovat a při poškození vyměnit a po autonehodě již nepoužívat. To je jediné omezení týkající se životnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.12.17 14:10

@Vlaďka 83 OK. Díky.

• Citovat
  • Upravit
9
8.1.18 23:52

Píšeš, že na to není legislativa. Potom hned, že to musí mít dvojnásobek roků, pro které jsou určeny - to dává výrobce nebo kdo..? Děkuji za vysvětlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
9.1.18 08:32

@Pavlaa45
Legislativa na to není, jen se nesmí používat poškozená sedačka (stejné jako u sedaček a pásů v autě). Materiály, ze kterých se vyrábí např. i bílá technika nebo jízdní kola, musí mít životnost (být kompaktní, nerozpadat se) min dvojnásobek doby, než pro kterou jsou určeny konečné výrobky (ale to je předpis na materiál ne na dětskou sedačku, i když u ní se to dá dobře spočítat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
9.1.18 10:29

Díky za upřesnění :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie