Aviváž - poradíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
155
18.8.22 19:20

Aviváž - poradíte?

Dsme si tu k večeru praktický dotaz…

Mám úplně novou pračku, slušná LG, máme ji 4 měsíce..já nechápu, proč mi prádlo nevoní aviváží, kterou nalijí do přihrádky se symbolem kytičky „softener“,tudíž si myslím, že to leju správně. Naliji gel do také určené přihrádky. A prádlo při klasickém bavlněném programu po aviváží téměř ani stopa, prádlo vůbec nezmekceno. Podotýkám, že aviváže jsem měla už různé -

Cocolino
Dm
Lenor

Vše stejný, skoro nikdy to extra nevoní. Poradíte mi prosím co dělat ještě jinak? :? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3139
18.8.22 19:23

Vykašlat se na sajrajt co ničí prádlo, pračku a dráždí kůži
místo toho dávat deci octa nebo deci 15% roztoku kyseliny citronové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
18.8.22 19:26

@annlady

Pardon ale to dávám.. ten ocet.. jak říkáte, dávám dle návodu 120 ml. Prádlo smrdí octem, muž si stěžuje že smrdí tím… A to ani nevěděl, že tam nějaký ocet leju. A prádlo nevoní absolutně nicim, gelem nebo práškem prostě nezavoní.. ocet změkčí hezky ale nikdo to nechce nosit. Ani dítě. Aviváž používám nově teprve. Nebyli na to ani zvyklý aby se dalo říct že šou zhýčkani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.8.22 19:28
@cassydiees píše:
@annladyPardon ale to dávám.. ten ocet.. jak říkáte, dávám dle návodu 120 ml. Prádlo smrdí octem, muž si stěžuje že smrdí tím… A to ani nevěděl, že tam nějaký ocet leju. A prádlo nevoní absolutně nicim, gelem nebo práškem prostě nezavoní.. ocet změkčí hezky ale nikdo to nechce nosit. Ani dítě. Aviváž používám nově teprve. Nebyli na to ani zvyklý aby se dalo říct že šou zhýčkani

Pereš samotné ručníky? Pořádně to vymácháš? Nepřeplňuješ pračku? Je ta pračka čistá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
18.8.22 19:35

@Russet

Pračka je úplně nová,1× za měsíc ji sjíždím cyklem čištění bubnu s přípravkem, vyčistím přihrádky.
Ručníky peru samotné skrz hygienu, dávám tam více stupňů i.
Vymacham.. tak dám standardní program na bavlnu.. máchání to má svoje.. pračka je za 10 tisíc LG přímo se systém Direct Drive. Je na 9 kg, ale plním vždy tak, abych nahoře mezi buben a prádlo dala dvě ruce nad sebe. Prádlo nevoní ani s poloviční naloží. Už nevím jak tomu pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
18.8.22 19:57

@cassydiees
Obecně s aviváží to není nějak extra silná vůně (používám silan, lenor).
V DM se dají koupit různé vonné perličky, které voní víc.

Možná zvýšit dávkování? na 9kg, dávkování bývá uvedené na 4-5kg.

Ještě bych koukla do šuplíku před posledním mácháním, jestli tam aviváž stále je, jestli neprotéká ventilek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
18.8.22 19:58

Ja vsechno liju rovnou do bubnu k pradlu. To jsi taky zkousela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3193
18.8.22 20:00

To vypadá, že ti perfektně máchá ta pračka. Prý správně je, že by prádlo po vyprání nemělo vonět ničím. Co si tak vzpomínám, tak mi to nová LG taky dělala. Dáváš tedy správný poměr gelu i aviváže, když je to na 9kg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
18.8.22 20:06

Mám patrně stejnou nebo podobnou pračku. Mně to teda celkem voní. Aviváže dávám ale tolik, kolik se tam vejde. Takže ne víčko, ale prostě naleju plnou tu přihrádku, jinak se to v té naší ultra tvrdé vodě nezměkčí.

• Citovat
  • Upravit
24587
18.8.22 20:06

Aviváž nepoužívám vůbec, zbytečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7258
18.8.22 20:13

Mám taky LG, na 8kg. Nepoužívám žádnou aviváž. Jen prací gel dm. A prádlo mi hezky voní.. ne nějak extra silně, ale tak nějak normálně čistotou. Ono taky převoněné prádlo taky není nic extra zdravého… aviváže nepoužívám už x let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15410
18.8.22 20:22

Já teda nemám ráda, když prádlo voní, vždycky mám pocit, že je blbě vymáchané. Prostě je jen cítit čistotou :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
18.8.22 20:24

Taky nám prádlo moc nevonělo. Nicméně i tak jsem to s aviváží nevzdala, protože to prádlo bez ní spíše smrdělo jak zmoklé a prádlo začalo vonět asi po roce používání pračky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7258
18.8.22 20:24
@ivašot. píše:
Já teda nemám ráda, když prádlo voní, vždycky mám pocit, že je blbě vymáchané. Prostě je jen cítit čistotou :oops:

tak tak… od kamarádky kupují oblečení po její vnučce… je to uplně hrozně moc avivažované, peru to vše vždy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
18.8.22 20:51

@Kolicek95

Také máme tvrdší vodu, dávám víčko aviváže. Je to málo? A octa právě 120..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný