Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, letos jsem od 2. 8. prakticky v kuse nemocna. Jen asi 3× byly maximalne 4 dny, kdy jsem se citila dobre, a pak zes prisla dalsi viroza. U lekare jsem byla koncem srpna. Mela jsem zvysenou teplotu, silnou bolest hlavy, zvlastne v predklonu, zarudly krk a hlavne to trvalo 3 tydny v kuse bez zlepseni. Predepsal mi ATB, ale po par dnech mi sdelil, ze ve steru se bakterie nenasly. Kazdopadne jsem se 4 dny po zacatku uzivani ATB citila mnohem lepe, pozdeji zcela zdrave, ale 2 dny po dobrani ATB prisla dalsi viroza. Podle me mam spoustu ruznych navaznych viroz - ruzne priznaky. Neco mam od deti ze skoly nebo skolky, neco nevim odkud. Do obchodu nechodim, dnes nepujdu na tridni schuzku. Od zacatku srpna do cca pulky rijna jsme meli velmi stresujici obdobi, ted se to dost zklidnilo, ale opet jsem po 2 dnech pocitu, ze jsem zdrava, chytla virozu.
Ta aktualni trva tyden a nelepsi se. Naopak. Boli me hlava, skrabe az boli v krku, mam rymu a produktovni kasel, unavu, tlak v usich, bolest na hrudi. Teplotu nemam.
Uzivam vitamin D, strevni probiotika, jim hodne ovoce. Snazim se spat, coz se mi od te pulky rijna darilo, jen pri aktualni nemoci se casto budim. Uz jsem zoufala a vzpomnela jsem si, ze tu obcas doporucujete Bactoral. Ale cetla jsem, ze se dava pri anginach. Ty ja nemam. Ucinkuje i na virozy?
Diky
Pri brani antibiotik a po nich jsi brala probiotika? Spise bych brala probiotika dal, hodne ovoce cerstveho a vitamin C, D a zinek. Ted radi virozy vsude a deti to taky tahaji domu, v praci jsou taky vsichni nemocni. Spis posiluj imunitu celkove.
Moje dcera už nějakou dobu trpí na bolení v krku od října do dubna. Bakteriální to není, stěry má opakovaně za sebou. Tak jsem jí začala dávat Bactoral a jeho obdobu a je to teda výrazně lepší.
@Janča6 asi bych zkusila, dle Google :
Kombinace orálního probiotika a vitaminu D pro zdravou imunitu. Přípravek Bactoral + vitamín D obsahuje probiotickou kulturu Streptococcus salivarius K12, která tvoří peptidy salivaricin A2 a salivaricin B tzv. bakteriociny. Tato probiotická bakterie po několika dnech užívání osídlí ústní dutinu, nosohltan a středouší a vytěsní patogenní bakterie. Probiotika jsou v přípravku vitaminem D, který je důležitý pro správnou funkci imunitního systému. Přípravek ve formě tablet rozpustných v ústech mohou užívat děti od 3 let a dospělí.
Kdy užívat Bactoral + vitamín D:
pro doplnění přátelského mikrobiomu krku, dutiny ústní a středouší
po doužívání antibiotik pro dodání a stabilizaci ústního mikrobiomu
pro podporu imunity
Já ho kupovala dcerám, když se jim 3× po sobě v krátké době vrátila angína a od té doby byl pokoj. Za mě to funguje výborně,.posiluje imunitu ![]()
Já ho užívala při viróze a teda zlepšení nebylo, to spíš vitamín D. Tím ale nechci říct, že je špatný, jen spíš se oplatí brát ho preventivně, aby se ty angíny, virozy a různé sajrajty nevraceli. Je to na palici. A při užívání antibiotik se prý nemá vůbec, ATB prý zabijou látky v něm. To normálně laktobacily odstup aspon 2 hodiny.
@Janča6 píše: VíceÚplně jako bych to psala já. Loni v prosinci jsem měla mykoplazmový zápal plic a od té doby jsem s krátkými přestávkami pořád na hromadě. Zkoušela jsem kdeco - betaglukany, spreje do krku, vitamíny, bylinkové čaje… Teď mám virózu. Pocitově stejně, jako loni ten zápal plic, ale CRP 5, takže viróza. Doktor mi dal Isoprinosin, ale zatím bez efektu. Zmínil se o Broncho-vaxomu, tak až mi bude líp, zavolám mu, ať mi ho předepíše. Zkusím i ten Bactoral. Ale stejně jako ty začínám být zoufalá, potřebuju fungovat, ale připadám si jak ten největší simulant…
@Janča6 píše: Více
Zkus Preventan, nebo citrony celý klidně dva každej den do pití.