Bakalářská práce - citace
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@SoonSoon Já bych asi problém obešla a všechny zdroje v textu odkazovala pouze číslem na seznam literatury ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Já už mám právě celou bakalářku napsanou v tomhle stylu musela bych předělávat. Ale pokud na nic lepšího nepřijdu, asi to tak udělám. Zeptám se vedoucí, ale konzultaci mám až na konci týdne a chtěla jsem to dát do kupy ![]()
Ale děkuji za radu, možná to tak nakonec dopadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SoonSoon Ještě mě napadá varianta (číslo zákona, paragraf), ale vůbec nevím, zda je to tak správně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus toto: http://www.citace.com/
Jinak, první DP jsem psala před 150ti lety a tehdy stačilo na konci odstavce uvést v hranaté závorce číslo, které odkazovalo v seznamu literatury na daný zdroj.
V lednu jsem obhajovala druhou DP a citace musely být striktně v Harvardském stylu, tedy tak, jak je uvádíš - viz kulatá závorka. Nejspíš záleží na tom, co je po tvoji školu ještě OK
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 No vidíš, to zkusím. Když to bude špatně, budu mít alespoň připravené závorky
Děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lette Jupí, povedlo se mi najít ISBN k zákonu. Tak teď už by mi to měla stránka citace.com vyplivnout ![]()
Oběma moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SoonSoon píše:
@Lette Jupí, povedlo se mi najít ISBN k zákonu. Tak teď už by mi to měla stránka citace.com vyplivnoutOběma moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No unáhlila jsem se
Ani citace to nezachránily
Napíšu tedy dvě varianty a ukážu vedoucí, co bude lepší
Ještě jednou děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@SoonSoon Ještě mě napadá varianta (číslo zákona, paragraf), ale vůbec nevím, zda je to tak správně.
ano, psala bych to takto a vzadu do seznamu literatury bych napsala to, co mi vyplivly citace.com
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SoonSoon ahoj, sice nejaké bakalářky vedu, ale se zákony nemám zkušenosti. A nešlo by to udělat analogicky k těm ostatním odkazům (ten formát, jak uvádíš, se mi moc líbí). Tedy třeba Sbírka(kurzívou), rok, číslo zákona a paragraf (a v úvodu bys vysvětlila, že na zákony odkazuješ takhle). Pokud je problematické uvést autora, uvádím místo toho název díla (třeba ve zkrácené podobě a v kurzívě).
Jinak snad poradí ISO nebo vedoucí (ale to ti asi nemusím radit
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj na zákony žádná norma nedefinuje ale mužeš to obejít, že napíšeš do textu aktivní citaci což je povoleno - tedy napřiklad Zákon č. 114 92 Sb. v platnem znení řiká, že nebo dle zákona toho a toho se píše, že atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tinakaterina píše:
Ahoj holky, taky nepodceňuji maminky z emimina : ) Dochází mi inspirace, spíš žádnou momentálně nemámStuduji dálkově VŠ - spec. pedagogika a vůbec nevím, jakým způsobem vybrat a vymyslet téma bakalářské práce. Máte někdo nějaký tip, dle čeho jste téma vybírali, aby se vám bakalářka dobře psala a byla obhajitelná a po všech stránkách ok? Díky moc.
Já mám za sebou diplomku-(sociální práce se zaměřením na psychoterapii a komunikaci) a radim, že nejlepší je čerpat z praxe, opravdu tam kam chodíš na praxi. U oborů tohoto zaměření se to dá hodně vokecat:-) a usnadní ti to práci a máš o čem povídat u obhajob, ještě pokud máš přístup ke kazuistikám, někdy i to samotné zařízení ti moc rádo poradí úžší téma. Nejhorší práce se píšou na obecná a široké témata, pak se do toho člověk zamotá, co nejvíc konkrétně..jinak se v tom člověk plácá. Pak jak tiu někdo psal-theses hodně pomůže a já měla taky děsnýho vedoucího, vždycky mi jen řekl, že diplomka má být čtivá jako když hladim kočičku, ale nééé proti srsti:-))kvůli tomu sem jela 1h vlakem do Prahy na ministerstvo:-))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit