Bakalářská práce - citace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
9.3.14 15:43

@SoonSoon Já bych asi problém obešla a všechny zdroje v textu odkazovala pouze číslem na seznam literatury :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
9.3.14 15:49

@j.a.n.i1 Já už mám právě celou bakalářku napsanou v tomhle stylu musela bych předělávat. Ale pokud na nic lepšího nepřijdu, asi to tak udělám. Zeptám se vedoucí, ale konzultaci mám až na konci týdne a chtěla jsem to dát do kupy :)

Ale děkuji za radu, možná to tak nakonec dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
9.3.14 15:55

@SoonSoon Ještě mě napadá varianta (číslo zákona, paragraf), ale vůbec nevím, zda je to tak správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
9.3.14 16:01

Koukni na ISO 690, tam máš víc možností citací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
9.3.14 16:21

Zkus toto: http://www.citace.com/

Jinak, první DP jsem psala před 150ti lety a tehdy stačilo na konci odstavce uvést v hranaté závorce číslo, které odkazovalo v seznamu literatury na daný zdroj.

V lednu jsem obhajovala druhou DP a citace musely být striktně v Harvardském stylu, tedy tak, jak je uvádíš - viz kulatá závorka. Nejspíš záleží na tom, co je po tvoji školu ještě OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
9.3.14 16:21

@j.a.n.i1 No vidíš, to zkusím. Když to bude špatně, budu mít alespoň připravené závorky :-D Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
9.3.14 16:41

@Lette Jupí, povedlo se mi najít ISBN k zákonu. Tak teď už by mi to měla stránka citace.com vyplivnout :)

Oběma moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
9.3.14 16:42
@SoonSoon píše:
@Lette Jupí, povedlo se mi najít ISBN k zákonu. Tak teď už by mi to měla stránka citace.com vyplivnout :)Oběma moc děkuji
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
9.3.14 16:46

No unáhlila jsem se :mrgreen: Ani citace to nezachránily :)Napíšu tedy dvě varianty a ukážu vedoucí, co bude lepší :) Ještě jednou děkuji :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
9.3.14 16:55
@j.a.n.i1 píše:
@SoonSoon Ještě mě napadá varianta (číslo zákona, paragraf), ale vůbec nevím, zda je to tak správně.

ano, psala bych to takto a vzadu do seznamu literatury bych napsala to, co mi vyplivly citace.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
9.3.14 17:29

Mám to tak, tak snad to projde :) Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
9.3.14 17:39

@SoonSoon ahoj, sice nejaké bakalářky vedu, ale se zákony nemám zkušenosti. A nešlo by to udělat analogicky k těm ostatním odkazům (ten formát, jak uvádíš, se mi moc líbí). Tedy třeba Sbírka(kurzívou), rok, číslo zákona a paragraf (a v úvodu bys vysvětlila, že na zákony odkazuješ takhle). Pokud je problematické uvést autora, uvádím místo toho název díla (třeba ve zkrácené podobě a v kurzívě).
Jinak snad poradí ISO nebo vedoucí (ale to ti asi nemusím radit :palec: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.14 18:45

Ahoj na zákony žádná norma nedefinuje ale mužeš to obejít, že napíšeš do textu aktivní citaci což je povoleno - tedy napřiklad Zákon č. 114 92 Sb. v platnem znení řiká, že nebo dle zákona toho a toho se píše, že atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
9.3.14 18:56
@Tinakaterina píše:
Ahoj holky, taky nepodceňuji maminky z emimina : ) Dochází mi inspirace, spíš žádnou momentálně nemám :nevim: Studuji dálkově VŠ - spec. pedagogika a vůbec nevím, jakým způsobem vybrat a vymyslet téma bakalářské práce. Máte někdo nějaký tip, dle čeho jste téma vybírali, aby se vám bakalářka dobře psala a byla obhajitelná a po všech stránkách ok? Díky moc.

Já mám za sebou diplomku-(sociální práce se zaměřením na psychoterapii a komunikaci) a radim, že nejlepší je čerpat z praxe, opravdu tam kam chodíš na praxi. U oborů tohoto zaměření se to dá hodně vokecat:-) a usnadní ti to práci a máš o čem povídat u obhajob, ještě pokud máš přístup ke kazuistikám, někdy i to samotné zařízení ti moc rádo poradí úžší téma. Nejhorší práce se píšou na obecná a široké témata, pak se do toho člověk zamotá, co nejvíc konkrétně..jinak se v tom člověk plácá. Pak jak tiu někdo psal-theses hodně pomůže a já měla taky děsnýho vedoucího, vždycky mi jen řekl, že diplomka má být čtivá jako když hladim kočičku, ale nééé proti srsti:-))kvůli tomu sem jela 1h vlakem do Prahy na ministerstvo:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
9.3.14 18:58

Vytáhla sem diplomku, zkusim najít:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie