Barva na dřevo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Barva na dřevo
Ahoj potřebuju poradit. Myslíte, že se dá něčím podomácku obarvit vodou ředitelná barva na dřevo tipu Balakryl? Slyšela jsem o tonovací barvě primalex.Je to možné? Není to nesmysl? Děkuji za případné názory nebo přímo zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ideální je ten Balakryl seškrábat pomocí horkovzdušné pistole a nějaké škraby, potom dřevo lehce zbrousit, a teprve pak dát jiný nátěr.
Protože, když ten Balakryl přetřeš čímkoli, tak zesílí ta barevná slupka, a kor, jestli už to původní je popraskané, tak ty praskliny znova vylezou - dřevo stále pracuje, ty nátěrové hmoty nejsou tak elastické jako to dřevo pod tím, navíc s časem tvrdnou.. takže prostě praskají. A čím víc nátěrů, tím je to vidielnější.
Nicméně, jedná-li se např. o skříň v obýváku (nikoli rám okna), a ten Balakryl je tam první nátěr, tak bych to nehrotila, barvu lehce omyla octovou vodou kvůli odmaštění a přetřela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to myslela jinak. Když koupím bílý balakryl čím ho obarvit abych měla i barevné odstíny co se v základních barvách neprodávají? Slyšela jsem, že se dá barva obarvit tonovací barvou primalex.Ale nevím co by to mohlo udělat. Např. když dám do bílé trošičku tonovací barvy červené získám růžovou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Edita27 píše:
Já to myslela jinak. Když koupím bílý balakryl čím ho obarvit abych měla i barevné odstíny co se v základních barvách neprodávají? Slyšela jsem, že se dá barva obarvit tonovací barvou primalex.Ale nevím co by to mohlo udělat. Např. když dám do bílé trošičku tonovací barvy červené získám růžovou.
Musíš zkusit, je fakt že Balakryl je akrylátová barva, takže stónovat by šel…Otázka je, co bude dělat při zachnutí a po čase…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohatší o nové odstíny
Vzorníky čítající nově téměř 70 barevných variant zahrnují 8 nejoblíbenějších hotových odstínů (bezbarvý, borovice, dub, pinie, teak, ořech, palisandr, mahagon), 60 odstínů lze na počkání natónovat v Kolorovacích centrech Balakryl/Johnstone´s/Primalex. Dva z hotových odstínů (bezbarvý a borovice) jsou totiž zároveň použitelné jako báze pro tónování. Paleta odstínů k tónování překvapí i veselými odstíny jako je růžová, fialková, tyrkysová, modrá nebo zářivě zelená, každá v několika variantách sytosti. Výběr odstínů určitě uvítají i děti, jimž lze TELUXEM či DIXOLEM natřít hračky i nábytek. Oba totiž splňují evropskou normu pro povrchovou úpravu hraček a dětského nábytku EN 71.
TELUX a DIXOL lze zakoupit například v síti prodejen Dům barev (www.dumbarev.cz) a ve vybraných prodejnách barev a laků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda Ano to je moje druhá varianta. Už jsem tam byla, mám i vzorník atd.Jen míchají pro mě ve velkém množství a celkem hodně peněz tak přemýšlím o jiné a levnější variantě. Ale v případě nouze půjdu a nechám namíchat
ale děkuji za tip.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No podle mě třeba i hobby akrylovýma barvama ![]()
Co chceš natírat?
Na netu píšou, že tónovali i temperkama. Malířskou barvou taky…
To půjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet píše:
No podle mě třeba i hobby akrylovýma barvama
Co chceš natírat?
Na netu píšou, že tónovali i temperkama. Malířskou barvou taky…
To půjde
Dětskou kuchynku a metr pro dceru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Edita27 píše:
Jo, takhle, tak to je nejlepší zajít do OBI anechat si namíchat buď ze vzorníku Primalex (netuším, zda mají i báze pro lakování dřeva, nebo jen pro natírání stěn) nebo ze vzorníku Duluxu, který míchá i do barev na dřevo a kov.
Pokud chceš míchat sama, tak zajdi do nějakého místního „centra barev“, či jak se u vás ten obchod jmenuje, tam se poptej po pigmentech do vodou ředitelné barvy na dřevo, a posléze vmíchávej podobně, ajko když mícháš temperové barvy - žlutá s červenou dá oranžovou, červená s modrou fialovou, modrá se žlutou zelenou a tak podobně… - pokud ti jde o tohle, tak si nejdřív začni míchat ty tempery.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Edita27 píše:
Dětskou kuchynku a metr pro dceru
Jéé, já myslela, že bude obmalovávat nábytek
Tak to zajdi do vašeho nátěrového centra, většinou se jmenují Dům barev a poptej jak nátěrovku, tak ty pigmenty do toho.. Jestli chceš růžovou, tak stačí červená barva a jen zlehka po kapkách přidávat do té bílé.. Ono to půjde a užiješ si ještě spoustu legrace, držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit