Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jdu jen ze zajímavosti na zeptanou, kterak to měli vaše děti s barvou očí od narozeni, versus později.
Syn má tři týdny.. A má takovou, že když je pritmi tak člověk barvu nevidí, žádné prostě zbarvení jak kdyby.. A když světlo je, viz blesk a foťák (na fotce) tak má takovéto… Vyloženě modré neměl zatím nikdy.
Já mám hnědozelene a partner světle modré. Dcera 4 léta hnědozelene po mě..
Já osobně si myslím, ze toto jsou na sto procent už hnědozelene oči, že barva při modrých by byla modrejsi a nebo po narození světlejší. Jaké máte zkušenosti? Díky ![]()
Barva očí miminek po narození je z 99% taková černo modro bridlicová… Hevto běžné.. Duhovka se vybavuje věkem. Dcera6 měla tak tmavé oči že nebylo poznat jestli je to Duhovka nebo čočka.. Později jí oči zesvetlaly do krásně modré a teď ve 20 mesicich jí jdou oči trochu do zelena. Tipuji že je bude mít do zelena pi mě.
Těžko říct, moje děti měly taky takové oči. Nejstaršímu zesvetlaly a má takové světle šedomodré, mladší syn má že stejných očí hnědozelené, dcera je má opět stejné, tak se nechám překvapit
neni vyloučeno aby měla i hnědé, ty má celá manželovo rodina ![]()
Vnoucek ma v peti mesicich krásné modré, jsem zvědavá, jestki zustanou, bema skoro zadne vlasky, tech par chloupků je špinavý blond. Tak uvidime.
@cassydiees mně se zdá, že odstín očí je zabarven do modra. Myslím, že modré v budoucnu klidně mohou být ![]()
Ono je to s těma očima ošemetné. Já světle zelenkavé oči, jak smrtka
muž čistě modré. Dlouho byla dcera modrooká, ještě ve dvou letech, už jsem myslela že jí to zůstane. No a najednou, ani nevím kdy a jak, ve dvou a půl měla zelenkavé oči jako já.
Moje dcera 3měs, je má úplně šedé. Narodila se s tmavě modrými a mysleli jsme, že půjdou do tmava. Máme s přítelem oba hnědé.
Tak jsem zvědavá co z toho bude.
Můj tatínek má šedozelené a jeho modré. Ale nejsem naivní, hnědé oči jsou u nás v rodině z 80% ![]()
Jinak u vás to vypadá, že modrá už z toho nebude ![]()
@Anna766 zelené oči se vybarvují nejdýl, klidne až do pěti let a někomu (třeba mě) se odstín mění celý život ![]()
Dcera mela taky takove oci a ma hnede. Ja mam modre, tatinek hnede. ![]()
Obě moje holky měly takový oči. Jedna má modrý, druhá hnědý…
Klukům se začaly vybarvovat oči až tak ve 3 měsících. To už bylo jasné, že první syn bude mít hnědé a mladší modré, ale ta pravá barva se ustálila až okolo 2 let. Já mám oči hnědé a manžel modré ![]()