Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme obývák 5×9 metrů (2 dlouhé stěny a dvě krátké). Jedna dlouhá stěna, ve které je vstup do kuchyně a jídelny (veliký vstup oddělený schodem a trámem - nejsou to klasické dveře) je světle žlutá, vedle vstupu je sedačka a knihovna (žlutá stěna). Na obou kratších stěnách jsou okna a radiátory - tyto kratší stěny máme vymalované světle šedou barvou. A druhá dlouhá stěna je kontra - máme kratší obývací stěnu (ne od rohu do rohu). Za obývací stěnou (má různé poličky a menší skříně, takže je to vidět) je vymalováno zase šedou a šedá je protažená asi 25 cm na každou stranu od konce obývací stěny. A prázdné místa zase doplňuje žlutá a žlutá navazuje na šedou kolem oken na kratších stěnách. Plus obrázky, poličky atd. Strop je vymalován bíle (a bílý okraj asi 15 cm dolů na stěny - není tedy bílý strop a žlutá/šedá až na přelom) a taky výklenky kolem oken jsou bílé. Máme tedy žlutou šedou kombinaci a je to zajímavé a hezké.
Líbí se mi barva @tezi i jak to má odsazené od stropu.
Barva od anonymní mi přijde už dost tmavá a do oranžova, ale může to být fotkou.
@Apaji Šedá se žlutou může být fajn, chtěla bych to vidět. ![]()
Pozor na odstin, vybrali jsme si dost svetlou zlutou, ale kdybych malovala dnes, dala bych o 2 odstiny svetlejsi. Priste budu moudrejsi.
Já budu mít poměrně velký obývací pokoj. Sedačka světlounká (taková béžová), nábytek dekor buk nebo olše-něco takového. Nějaký nápad na barvu?