Barvy Primalex

1234
20.9.07 10:14

Barvy Primalex

Ahoj,
prosím Vás o radu při výběru barvy na vymalování. Vybrala jsem si nějaké na internetových stránkách Primalexu, ale je to taková kostička 1×1cm, takže si absolutně neumím představit, jak to bude vypadat na stěně. I v obchodech ukazují jen takové mini vzorníky.
Dotaz je takový: Mám si vybrat spíše světlejší odstín, než chci nebo naopak?
Někde jsem četla, že je třeba vybrat snad o odstín světlejší, než chci, že to na zdi bude tmavší. Nebo obráceně?
Chtěla bych do obýváku zelenou, do chodby tak nějak meruňkovou a do dětského žlutou, ale bojím se, abych nějak nepřestřelila.
Děkuji Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1064
20.9.07 10:29

Ahoj Meduzo,
ja vlastne ted nevim, jestli si budes malovat sama, nebo si to nechas namichat? ja ti muzu poradit pokud si budes malovat sama, s tim mam hodne zkusenosti. micham si to doma v kybli.
od firmy nemam zkusenost, nesla jsem do toho, protoze mi to prislo drahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
20.9.07 10:35

Budou mi malovat malíři od firmy, co nám rekonstruuje celý byt. Prej si máme říct číslo barvy a oni to koupí a vymalují.
Nejsem s nimi teď v kontaktu, abych se poradila, tak proto dávám dotaz. Musíme to mít rozhodnutý do pondělka, tak asi o víkendu zkusíme zajet do OBI, třeba nám poradí tam, ale na to bych tam nesázela.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
20.9.07 10:39

tak to ti asi moc neporadim. co vim od par lidi, co si nechali michat,tak casto ten odstin celkove potom vypada trochu jinak nez na vzorniku.
hodne stesti pri vyberu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
20.9.07 10:40

To je právě ono :roll:
Babička chtěla na zeď svtěle hnědou a má růžovou :lol:
A Jitko, máš aspoň pocit, že ta barva, co sis namíchala, vyšla světlejší nebo tmavší, než jsi chtěla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.9.07 10:42

Ahoj, určitě světlejší! Na velké ploše barva opticky ztmavne. Říkali mi to přímo malíři. Jeden pokoj jsme si malovali sami a byla jsem moc ráda, že jsem se v obchodě rozhodla pro odstín světlejší!

• Citovat
  • Upravit
1234
20.9.07 10:49

Paráda, díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6475
20.9.07 10:59

Meduzo,
ja si barvy micham sama a odstin je vzdycky svetlejsi a min vyrazny nez ten v kybli rekla bych 1-2 stupne… V Obi a podobnych centrech maji obrovsky vzornik barev…Kamaradka si tam vybirala a rikala, ze rozdil byl pak -1 odstin, cili svetlejsi, ale to taky muze zalezet na tom jestli michali presne co si vybrala… a pokud ty barvy jsou svetle tak mi neprijde, ze by na velke plose vyrazne ztmavly… Celkem mi ale prijde ze +- 1 stupen neni zadna tragedie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
20.9.07 11:05

Urcite to vyslo vzdycky svetlejsi nez to bylo v kyblu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
20.9.07 12:03

Aha, tak zase obráceně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
20.9.07 12:16

musis brat, ze ty to vidis na vzorku, kde ta barva ma byt vysledna. ja tam prilejvam barvy podle toho jak to chci a neridim se podle vzorniku.
ale asi bych souhlasila s ravenou. opticke ztmavnuti-to se mi taky nezda, zalazi jaka barva, kolik mas svetla v mistnosti atd
opravdu zalezi kdo to micha. znamy chtel taky neco do hneda a mel fialovou. proto si to radeji delam sama. micham a pridavam, maznu si to na zed, pockam az to uschne a pak se rozhodnu dal.
snad ti v obi poradi, zalezi na koho narazis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
20.9.07 13:40

Určitě dej světlejší - a v tmavé místnosti bílý strop - barevný zase ztmavne. Také si míchám sama a maluju sama a i barvy, které se mi zdály na vzorku vyblité jsou nakonec v celé místnosti jasné a právě tak akorát.

Třeba tady jsme si mysleli, že ta světlejší modrá bude téměř bílá a proto jsem raději dala k zemi tmavší pruh - ale nakonec je to obojí modré tak akorát…

http://rodina.cz/…080012_1.jpg

No a tahle růžová u dračic měla být jen nádech do růžova :) :)

http://rodina.cz/…110031_1.jpg

A přitom detail je fakt světlý… Prostě na velké ploše to působí tmavěji.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
20.9.07 15:27

Já jsem namíchaným primalexem malovala poze koupelnu, a moc spokojená nejsem. Jinak mám zkušenosti jen s barvami Het line, a jakou jsem si vybrala, takovou opravdu na zdi mám. Dokonce bych řekla že v belíku vypadala barva tmavší než na zdi. Mám zelenou v ložnici, žlutooranžovou v obyváku, a oranžovou v kuchyni. Ale zas jsou o něco dražší než primalex.

• Citovat
  • Upravit
andela
20.9.07 15:31

Já jsem namíchaným primalexem malovala poze koupelnu, a moc spokojená nejsem. Jinak mám zkušenosti jen s barvami Het line, a jakou jsem si vybrala, takovou opravdu na zdi mám. Dokonce bych řekla že v belíku vypadala barva tmavší než na zdi. Mám zelenou v ložnici, žlutooranžovou v obyváku, a oranžovou v kuchyni. Ale zas jsou o něco dražší než primalex.

• Citovat
  • Upravit
9867
20.9.07 15:33

Ještě jedna věc - používám barvu primalex plus (to je ta v růžovém obalu) a pigmet HET COLOR. Jiné pigmenty mnohem méně barví, navíc HET mají lepší odstíny.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný