Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Za me normálka, mam ročního chlapečka a přebalujeme uz jenom ve stoje
nebo mi sedi na klíně a natahuju kalhotkové pleny.
No nebudu ti lhát.. Bobky a krem na prdku je občas všude, ale uz neexistuje, že by ležel na zádech, pokud neni extrémně unaveny ![]()
Dcera mi to taky jeden čas dělala…nevím přesně kolik jí bylo ale myslím tak mezi rokem a rokem a půl že to bylo…těžko říct proč…přikládala jsem to tomu že měla problém se stolici…
vždycky jsem ji přesvědčila aby se položila a plenku jsem rychle vyměnila…
No a syn..ten u přebalování řval snad od narození..jindy snad ani neplakal…ale prebalovsni vyloženě nesnášel…a od chvíle co se naučil otáčet to byl šílený boj…asi až tak do roka…musela jsem ho orebalovat na zemi nebo na manželské posteli protože sebou tak házel že by mi odevsat jinak spadl…
Příspěvek upraven 17.10.24 v 20:07
No děti nesnáší být na zádech v tomhle věku, navíc je jí možná nepříjemné, když ji svliknes, je chladno, ubrousky jsou studeny, něco takového. Moje se pro změnu naucila si tam sahnout jakmile sundam plenku, takže je to boj kdo to bude mít rychlejsi, jestli já s ubrouskem nebo ona
protože pochytat obě nohy i ruce neumím, dneska to vyhrála ona…kolik podložek zlikvidujeme
je to fakt běžné… pokud není opruzena nebo při lezeni nepajda, určitě je v pořádku ![]()
Podle me je to normalni stav.
S dcerou i synem jsem se kolem toho roku pri prebalovani prala
Proste nechteli ani jeden pouze pasivne lezet, i kdyz prebalovani trvalo nekolik vterin. Curani jeste bylo dobry, tvrdy bobek taky usel, ale nejhorsi bylo ridke kakani, ktere bylo vsude. Na zemi, na hrackach, na nabytku, na mne i diteti…
![]()
Za chvili se to zlomi a bude opet klid a pak to velice rychle utece a dite bude bez plenky ![]()
Rocni pocurane dite jsem menila plenky vestoje a pokadene jsem sprchovala ve vane. Stali a drzeli se a bylo kreci. Nesnasim ubrousky.
A venku to byly chvaty karate, hlavne rychle. ![]()
Dcery od brzké otočky na břicho už na zádech nedržely a co stojí, tak přebaluju ve stoje a jak bylo výše, pokaděné Mimi doma sprchují ve vaně a venku nějak hlavně rychle…používáme natahovací pleny, zkoušíme nočník, naše batole má 13měsíců…
Přebalit batole je oříšek. Co jde uděláme ve stoje. S bobkem je to horší
@Liška32 přesně takto to vypadá i u nás ![]()
@anavi13 píše: Více
Pamatuju že starší v 18 měsících začala kakat na nočník. A vyjma jedné střevní chřipky už jsem nikdy nemusela řešit bobek v plíně. To byla paráda. Do té doby jsem netušila, jak může jeden bobek změnit kvalitu života matky
Mimi má 13m, takže jestli budu mít štěstí, už to bude brzo za mnou. Na furt
Obdivuju tě, já už podruhé ty opruzy dávám mnohem hůř. Ten bordel u jídla, přebalování, poutání do sedačky, odsávání nosu… Jít do toho víckrát zaslouží uznání ![]()
@Liška32 mám tip na to přebalování. Dítě si dám před sebe na zem nebo na postel na podložku, posadím se k němu bokem a přehodím si přes něj nohu tak, aby mě rukama plácalo po koleni nebo na stehně. Od té doby už žádné nechtěné prstíky v bobku nebyly
Ale našim dětem to nevadilo, rády mi “bubnovaly” na nohy.
A s těmi nervy to naprosto chápu. Mám vše double a už mi z toho hrabe ![]()
@Ele0612 píše: Více
Díky, vyzkouším
snad do toho nespadneme obě ![]()
@Liška32 Když šlo do tuhého a dítko mi odcházelo a otáčelo se, tak jsem si to tou nohou právě korigovala. Jiný lepší způsob jsem nevymyslela. Čištění zubů teda vypadá hůř, tam to byla a je největší tragédie. Tam to dobrovolně nejde vůbec a spolupráce 0
![]()
@Ele0612 píše: Více
My čistíme zuby ve dvou. Manžel drží a já čistím. Pokud nebyl doma, zatočila jsem dítko do deky jako kousku a vyčistila tak. Ale se zadkem se to aplikovat nedá ![]()
@Ele0612 woooow tohle vědět dřív je můj život o něco lepší!!!
![]()
Taky mi to malá začala dělat takže všechno pěkné ve stoje kakani i curani ![]()
Ahojky, mám roční dcerku a začala mi plakat při přebalování. Není to obyčejný pláč, ale opravdu hystericky jekot jako kdyby ji něco bolelo. 🙈 Napne nohy a je opravdu boj ji vyměnit plenku. Nevíte co s tím?