Baví vás vaše práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4703
28.2.24 20:20

Já jsem práci, v níž jsem stoprocentně spokojená, získala až ve 38 letech…ale asi je to normální. nebudu specifikovat, je to od mládí stále stejná branže, jen jsem začínala od asi nejnáročnější nic moc sekce, takže jsem ted ráda, že jsem tam, kde jsem toužila být už po maturitě, a jsem za to neskutečně vděčná. Tu práci bych dělala i zadarmo, a to nekecám… miluju to prostředí, lidi, kolegy, inspiraci, náplň práce..je to pro mě sen. sice mi trvalo 20 let, než jsem se tam dostala, a ještě ke všemu to byla šťastná náhoda, ale jsem TAM! :srdce:

peníze mám taky dokonce moc dobré, nejlepší asi jaké v téhle branži mohu mít.

občas mám telefonáty nebo zprávy třeba o víkendu večer, ale to je moje blbost, že je čtu a odpovídám na ně. Nevadí mi to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.24 20:21

Protokolující úředník, zapisovatel, soud,.. hodně práce za málo peněz. Vše musí být rychlé, bezchybné, v podstatě ode mě to papírování jde už pryč a plat nižší než pokladní v obchodě, děs! Menší město, není z čeho vybírat, tak musím být za práci ráda,… někdo podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
4703
28.2.24 20:22
@Anonymní píše:
Protokolující úředník, zapisovatel, soud,.. hodně práce za málo peněz. Vše musí být rychlé, bezchybné, v podstatě ode mě to papírování jde už pryč a plat nižší než pokladní v obchodě, děs! Menší město, není z čeho vybírat, tak musím být za práci ráda,… někdo podobnou zkušenost?

jaké je na to potřeba vzdělání? nebo dovednost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8825
28.2.24 20:23

Ano, moje práce je mi koníčkem :srdce:
OSVČ, full HO, téměř žádná pevná pracovní doba, skvělé peníze.
Online marketing

Příspěvek upraven 26.11.25 v 12:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26640
28.2.24 20:32
@Niemeyer píše:
@Lenka_Hal s tím vědeckým pracovištěm souhlasím, kamarádka dělá, je to mraky a mraky sezení, papírování, možná trochu volnost v organizaci práce, ale odírají neskutečně na penězích, smlouvu dávají na dobu určitou a když si neseženeš (sám) dobrý grant, letíš, na tvé místo čeká deset dalších absolventů magistrů a přebujelá ega… to jde o to to ustát, neodejít, nerozhádat se s nimi. A na FF dost tvrdě diskriminují ženy, ta arogance je tam jak v 19. stoletíed. pokud vás někdy srala byrokracie, systém, buzerace a ega na vysoké, tak na doktorském studiu si to vynásobte dvěma, a ve vědě deseti. :mrgreen:

Tak FF me prekvapuje, tohle jsem slysela treba o inzenyrech :mrgreen: Ja jsem nastesti dost splachovaci, spis se kolikrat smeju, jak jinak inteligentni lidi se chovaji jak decka.
Tady kde jsem, mam vyhodu, pokud me tenuruji, mam to na stalo a benefity jsou uzasny. Ale od znameho psychologa vim, ze lidi z me profese jsou jeho castymi zakazniky. :mrgreen: Ja chodim behat, jednak to vyjde levneji a jeste delam neco i pro sve fyzicke zdravi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.24 20:43

NZDM pro děti a mládež. Nebaví, ko.kot šef,– věčně blbě naloženej, negativní…Špatný vztahy v kolektivu. Děcka na pár facek. Neumí nic jinýho než ječet. Hledám něco jinýho. Myslím, že tohle časem vysaje každýho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.24 21:10
@Premek_Orac píše:
Ahoj, myslím, že děláš moc důležitou práci. Bohužel se teď s lidmi z domácí a hospicové péče potkávám více, než jsem kdy čekal, a jsem moc mile překvapený, jak hezky, citlivě, mile, ochotně se chovají. Takže si lidí z této branže moc vážím a obdivuji je.

Díky moc. My jsme byli původně kojenecký ústav… přetransformovali jsme se právě na postižené děti. Takže původně ta moje práce byla úplně jiná než teď. Teď máme děti s různým stupněm postižení, občas ještě i odebrané ze sociálních důvodů.
Tak se to tak nějak všechno učíme za pochodu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.24 21:17
@Niemeyer píše:
jo, jako v téhle branži není moc kariéra a peníze, ale lidi a kolektiv jsou tam skvělí.

Máme jedno oddělení paliativní péče, připravuje se druhé. Máme tam ležící děti s postižením mozku, mají pegy, tracheostomie. Tam opravdu žádný pokrok neuvidíš.
Pak i děti s lehčím či těžším mentálním postižením, těžkého autistu, fetální alkoholový syndrom, děti feťačky pohybově postižené. Takový mix všeho. Některé i vozime do speciální školy… tam je vidět alespoň nějaký pokrok.

• Citovat
  • Upravit
10651
28.2.24 21:50
@Niemeyer píše:
jo, jako v téhle branži není moc kariéra a peníze, ale lidi a kolektiv jsou tam skvělí.

Píše, že ne vždy je v paliativní péči… proto se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22205
28.2.24 22:08
@Rézina7 píše:
Moje práce mě baví. Dělám na dráze, opravuji koleje, chodím pochuzky po kolejích, vyřezáváme křoviny, měříme výhybky a spoustu dalšího. Nenašla bych negativa.
Ale spíše jsem chtěla pokračovat v něčem jiném, co by mě bavilo na 100% a co jsem studovala na střední.

Asi mas v praci klid, ze? Zadne telefonaty, zadni „inteligenti“, co te prisli z ulice a titulu vysoke skoly zivota poucovat, prijdes domu a zadny dusevni prescas… Jenom si tak potichu snim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22205
28.2.24 22:10
@Anonymní píše:
Máme jedno oddělení paliativní péče, připravuje se druhé. Máme tam ležící děti s postižením mozku, mají pegy, tracheostomie. Tam opravdu žádný pokrok neuvidíš.
Pak i děti s lehčím či těžším mentálním postižením, těžkého autistu, fetální alkoholový syndrom, děti feťačky pohybově postižené. Takový mix všeho. Některé i vozime do speciální školy… tam je vidět alespoň nějaký pokrok.

Strasne. Ne, ty deti, ale ty jejich svine matky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5183
28.2.24 22:20
@PaníBovaryová píše:
Strasne. Ne, ty deti, ale ty jejich svine matky…

To je škoda slov :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.24 22:27

@PaníBovaryová

Mám tam jen šéfa s kterým se znám dlouho a manžela, co dělá zástupce šéfa a mě vlastně vedoucího. A jako parťačku mám jednu kolegyni, které je 50 a rozumíme si. Žádnej stres, domluva na všem v pohodě a vše zatím funguje. Jsem tam již 5 let a nikdy nebyl s ničím problém.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.2.24 09:27

Já dělám v managementu technologií a vývoje, baví mě, že tam přijdu k fakt zajímavým informacím a to, že hodně věcí dovedu udělat rychleji než ostatní (třeba tu administrativu, podklady pro hodnocení a evaluaci projektu apod.), taky je fajn, že využiju znalost cizích jazyků, což je můj koníček (a mimo práci ještě dělám normálně překladatele odborných textů, baví mě, že to jde rychle od ruky, protože znám tu materii a klasičtí překladatelé s tím bojují). Nevýhody - dopady globalizace (máme cally s USA a Austrálií třeba o půlnoci, s jinými zeměmi zas ráno, takže člověk ve výsledku spí 4 hodiny denně - protože 7-16 v práci v ČR, 16-01 dosah US. A není to tak pohodlné, jak předchozí zaměstnání (korporát, hromada benefitů, pracovní tempo jak pro šneky - nebo nevím, ostatní říkali, že jedou jak fretky, asi teda úhel pohledu, taky mnohem mnohem vyšší mzda - ale nuda).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.2.24 10:28

@Niemeyer stačí maturita na zapisovatele, protokolující úředník už má speciální kurz, ale zavřou tě na celé dny od rána do odpoledne do jednací síně, 3× v týdnu, kde vše nahraješ,.. snažíš se teda v průběhu rychle dělat už i protokol, pak ti zbývají do konce týdne už jen dva dny a v těchto musíš stihnout přepsat ty protokoly dle nahraného a všechno papírování stíhat a odesílat, přepsat rozsudky,…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat