Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Může ji bolet to místo vpichu…koukněte zda ho nemá horké oteklé…
Teplotu má? Po Bexseru bývají horečky běžné. Změř ji a případně jí dej něco na snížení teploty. Jestli horečku nemá a normálně spí, nechala bych ji spát a zítra uvidíš. U nás byla po očkování vždycky horečka v noci, ale druhý den už klid.
@Anonymní píše:
Můžete mi prosim poradit dnes naše půlroční holčička dostala druhou dávku očkování bexsero po první dávce byla jen trochu mrzuta a jen chvíli asi jen půlku dne pak k večeru už byla zase úplně v pohodě ale teď po té druhé dávce nejdřív byla v pohodě pak šla na chvíli spinkat a když se probudila tak najednou úplně hrozně brečela nedala se vůbec utisit nakonec ještě usnula tak uvidíme jestli už pak bude v pohodě nebo ne ale chtěla jsem se zeptat jestli je to normální nebo jestli s ní nemáme jet na pohotovost? Protože ještě nikdy takhle neplakala po žádném očkování A jestli je to normální tak jak dlouho bude takhle hodně mrzutá? A co třeba udělat aby tak neplakala mě je jí hrozně moc líto kdyz takhle hodně pláčeděkuji za odpovědi
Na pohotovost, že ti brečí mimino? To může mít dalších 100 příčin a očkování je také jedna z nich. Co myslíš, že by tam s ní udělali? Může ji bolet místo vpichu, pokud si nejsi jistá, můžeš jí dát něco na bolest.
@Anonymní píše:
Můžete mi prosim poradit dnes naše půlroční holčička dostala druhou dávku očkování bexsero po první dávce byla jen trochu mrzuta a jen chvíli asi jen půlku dne pak k večeru už byla zase úplně v pohodě ale teď po té druhé dávce nejdřív byla v pohodě pak šla na chvíli spinkat a když se probudila tak najednou úplně hrozně brečela nedala se vůbec utisit nakonec ještě usnula tak uvidíme jestli už pak bude v pohodě nebo ne ale chtěla jsem se zeptat jestli je to normální nebo jestli s ní nemáme jet na pohotovost? Protože ještě nikdy takhle neplakala po žádném očkování A jestli je to normální tak jak dlouho bude takhle hodně mrzutá? A co třeba udělat aby tak neplakala mě je jí hrozně moc líto kdyz takhle hodně pláčeděkuji za odpovědi
Muže ji bolet vpich, to je normální. Možná nebyla dospana což by napovídal ten následný navazující spánek. Jako na pohotovost bych fakt nejela. Pokud se to neklepe, není apaticka nebo nějaký podobný věci tak fakt nebláznit.
Já bych ji dala panadol nebo něco na bolesti a uklidnění a hlídala bych teplotu.
Moje holka po bexseru byla zrovna v pohodě, u nás byl nejhorší prevenar a to se táhlo fakt dost dlouho…
Zrovna v úterý jsme byli na pohotovosti s 8m dcerou. Měla horečky 39, byla apatická, pláč byl k neutišení a celá se klepala, nereagovala….
A víš co nám řekli? Jestli nevíme, že na horečku se dávají čípky.
Co myslíš, že by ti řekli na plačící dítě, pokud nemá jiné problémy?
Jinak druhý den jsme šli k pediatrovi a crp 170.
Sláva pohotovostem ![]()
@Markéta188 Tak neni to vsude stejny..
Ale dneska fakt bezna praxe, ze si rodice nedokazi poradit s brecicim miminem. Partner jezdi na rychle a obcas jedou na placici mimino, ze rodice nevi co s nim ![]()
Jinak k dotazu. Je po ockovani, tak proste breci.
Nam doporucila doktorka po bexseru davat cipek hned po vpichu a kazdych 6 hodin dalsi az do rana, vzdy jsme predesli jakymkoliv priznakum.
Pomazlit, dát čípek, bude v pořádku. Neboj se, nehysterči a používej čárky ve větách, já to neudejchám ![]()
V pribalovem letaku je „neobvykly plac“ uveden jako „velmi casty“ (tj. 1 z 10) nezadouci ucinek ockovani.
Vsechny nezadouci ucinky je potreba hlasit pediatrovi, ktery je zapise do karty a nahlasi na SUKL.
Podle zavaznosti se pak zvazuje dalsi davka ockovani.
Tak my máme 3 den po očkování Bexera a po celé dny horečka, nejde pořádně srazit, před chvílí 39,7.
Můžete mi prosim poradit dnes naše půlroční holčička dostala druhou dávku očkování bexsero po první dávce byla jen trochu mrzuta a jen chvíli asi jen půlku dne pak k večeru už byla zase úplně v pohodě ale teď po té druhé dávce nejdřív byla v pohodě pak šla na chvíli spinkat a když se probudila tak najednou úplně hrozně brečela nedala se vůbec utisit nakonec ještě usnula tak uvidíme jestli už pak bude v pohodě nebo ne ale chtěla jsem se zeptat jestli je to normální nebo jestli s ní nemáme jet na pohotovost? Protože ještě nikdy takhle neplakala po žádném očkování A jestli je to normální tak jak dlouho bude takhle hodně mrzutá? A co třeba udělat aby tak neplakala mě je jí hrozně moc líto kdyz takhle hodně pláče
děkuji za odpovědi