Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky, přidávala jsem dotaz do už založené diskuze, ale asi to nějak zapadlo, tak to zkouším takto. Uvažuji o očkování obou synů touto vakcínou. Máte už někdo zkušenosti ohledně vedlejších účinků? A jak staré děti jste nechávaly očkovat? Chci to nechat píchnout synovi 3 roky a 4 měsíce a uvažuji i o mladším 15 měsíců, ale nevím, jestli není moc malý (a jestli jsem to správně pochopila, v tomto případě by byla nutné 3 dávky?). Děkuji za zkušenosti.
@AliTad zkusenost nemam, vim jen od nasi znamy, ktera to chce nechat dceri, ze nase spolecna detska ho ockuje az od 3 let, kdyby hodne chtela i driv, ale stejne az nejdriv po obou MMR, ze driv je to moc brzo..
@pet01 Mně právě dr říkala, že od roku, v letáku je dokonce i dřív. Právě se bojím těch vysokých horeček potom, ale na druhou stranu zrovna této nemoci se bojím ještě víc…
A nebojíte se co to udělá kdyz ke to novinka na trhu? Pripadala bych si jak pokusnej kralik
Taky bych se bála, stále tu vakcínu sledují, tudíž sami úplně neví, co bude dělat.. Ano je to hnusná nemoc, ale i můj vnitřní radar říká, že to očkování je až moc nové. Já vím, že dělali spoustu testů atd. ale prostě z toho taky nemám dobrý pocit. Jinak tady píšou, že je od dvou měsíců.. http://www.vakciny.net/…rn%20SPC.pdf
@AliTad vakcina je v CR od zacatku dubna, takze tech zkusenosti asi jeste moc nebude, ale na vakciny.net je clanek, ze ji ve Velke Britanii chcou zkouset ockovat plosne aby videli jake to ma ucinky. Taky chci nechat deti ockovat, ale jak psala @Sibyla0 taky mi prijde moc nova ![]()
No já právě tajně doufala, že se ozve třeba nějaká maminka ze zahraničí. Právě mám strach z té „novosti“, tak sonduju, kde se dá…
@AliTad píše:
No já právě tajně doufala, že se ozve třeba nějaká maminka ze zahraničí. Právě mám strach z té „novosti“, tak sonduju, kde se dá…
vedlejsi problemy se mohou u cloveka dostavit az za hodne let. Vakcina je nova, nikdo nevi, co muze napachat. Celkove neexistuje bezpecna vakcina a risk je to u kazde.
@AliTad jojo, ockovat se muze i driv, ale nase dr az po tech mmr, ale dopirucila az od tri let., ja teda nad ni neuvazuju, prave kvuli tomu ze je to novinka, a nechci z malyho delat pokusnyho kralika
@AliTad Já o ní dost reálně uvažuju. Znám holčičku, která jí měla píchnutou nedávno, jsou jí cca 2 roky. Měla několik dní horečku, jinak nic.
Zase si říkám, že kdyby to bylo nebezpečné, tak jí ve VB plošně nebudou očkovat ![]()
My jsme byli očkovaní na TBC a o té se dneska mluví jako o nebezpečné a neúčinné vakcíně ![]()
Tak mi jsme dva dny po očkování touto vakcínou a kromě prvního večera kdy 37.6 a byl trochu protivnej tak nic. Ráno už bez teploty a absolutne v pohodě. A i doktorka mi říkala, že se toho nemám bát. Malému je 2.5 roku.
V pondělí jsem nechala synovi (8 měsíců) píchnout první dávku - během večera se objevila zvýšená teplota (37,9 před odečtem) a byl protivný a v noci se trochu budil, ale druhý den už byl v pořádku, jen trošku plačtivý. Takže za mě určitě očkovat ![]()
Ahoj. Já jsem nechávala naočkovat dceru (3 roky) včera. Také má reakci v místě vpichu (červený vystouplý flek ca průměr 2 cm). V noci taky měla teplotu - střídavě byla teplejší a chvíli nic. Dneska ale měla dobrý den, tak doufám, že to bude ok. ![]()
Bexsero jsme dceři (10,5 měs.) nechali píchnout včera. Po očkování spala, v noci teplota 38, srazila.jsem ji Paralenem a byla celé odpoledne plačtivá. Ráno už opět vysmátá holčička…