Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den, prosim nevite nekdo co to je? Boli me cely krk. Pri polykani ne. ![]()
Čep. Zkusila bych kloktání, sprej nebo pastilky z lékárny. Pokud by to k ničemu nevedlo, šla bych k doktorovi. Ale já mám zkušenost prakticky jen s bolestí při polykání ![]()
@sušenka 10 píše: Více
To není pupínek, to je podle mě mandlový kámen. Mělo by to hodně zapáchat. Já to měla dříve taky, teda i teď někdy občas, ale menší. Zkus kloktat ústní vodu, třeba sám vypadne, nebo si můžeš pomoct vatovou tyčinkou a opatrně kámen vydělat. Hlavně si mandli neporaň. Kdyby to nešlo - hodně bolelo v krku, horečka, atd., tak na ORL.
Příspěvek upraven 25.09.25 v 18:41
Čepy na mandlích, dceři se to dělalo, někdo nám poradil vyšťouchnout špejlí omotanou vatou s desinfekcí, vysypalo se jich vždycky mraky. možná to není nejlepší postup, ale bolest vždycky skoro okamžitě přešla
@Grizelda02 píše: Více
Takhle jsem to taky zkoušela. Kromě špejle mě nenapadlo nic dost dlouhého, aby se tam dostalo
Ale kvůli dávicímu reflexu to byl teda porod.
To vypadá na mandlový kámen, já si je občas opatrně vyndávám vatovou tyčinkou.
@sušenka 10 píše: Více
je to možné, ono to časem z té mandle vypadne i samo, dcera to chtěla vyndat, protože se jí to dělalo často a hodně ji to bolelo