Biokrb na biolíh

86
22.7.21 21:28

Biokrb na biolíh

Ahoj,
Uvažujeme o koupi biokrbu na biolíh. Chtěli bychom aby imitoval klasické krbové kamna na dřevo. A přitápěl jednu místnost o 30 m2.

Na internetu moc nezávislých informací není… Máte někdo doma? Jaká je Vaše zkušenost?

Některé zdroje tvrdí že výsledkem hoření není jen voda a oxid uhličitý, ale i další látky které neprospívají…

Zajímal by mě názor někoho kdo takový krb má.

Moc děkuji za sdílení vašich zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
40968
22.7.21 22:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
22.7.21 22:56
@jege píše:
NEBUĎTE OTRÁVENÍ ANEB „JAK TOMU NĚKDO MŮŽE ŘÍKAT BIOKRB?“

Jojo četla jsem tento názor, a děkuji za reakci, ale ráda bych slyšela názor někoho kdo má zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40968
22.7.21 23:10
@nixynka píše:
Jojo četla jsem tento názor, a děkuji za reakci, ale ráda bych slyšela názor někoho kdo má zkušenost…

Jako mě by tohle stačilo. Když to nemůže fungovat teoreticky, tak to tuplem nebude fungovat prakticky. Už jenom to, že to žere kyslík ze vzduchu znamená, že to musí mít přívod čerstvého vzduchu, což v zimě bude jenom zvenku, pokud ovšem nebudete mít složitý a drahý systém rekuperace vzduchu přes výměníky tepla.

Dále 100% čistý líh je utopie, medicínský čistý líh nezaplatíš a u různých denaturovaných lihů budeš spalovat i ty denaturační přísady, což musí být z princípu dost velký humus, aby to lidi nechlastali nebo nějak nezneužívali, jinak by na tom musela být vysoká spotřební daň z alkoholu. A když se bude spalovat denaturační humus, tak i splodiny nebudou nic echt.

Jako pro občasnou atmosféru bych to zvážil, pro stálé vytápění určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40968
22.7.21 23:14

Jinak tady to budeš mít rychlejší a více: https://forum.tzb-info.cz/…a-bioalkohol ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
23.7.21 07:23

@jege děkuju za odkaz.

Ono i normální krbová kamna berou vzduch z místnosti ne?

Je škoda, že nikdo kdo je má se neozval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí