Bistro a pravidla pro děti
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bistro a pravidla pro děti
Ahoj, zajímalo by mě co si myslíte o tom že si bistro dalo pravidla o chování dětí https://tn.nova.cz/…-deti-anketa Přijde vám to v pohodě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jo, přijde mi to v pohodě, jako si lidé s dětmi mohou vybrat podnik s dětským koutkem, kde jsou děti vítány a každý kdo tam zavítá musí počítat s určitým ruchem spojeným s dětmi, tak je fajn, že si člověk, který na dětské projevy není zrovna zvědavý (chce klid, chce si užít chvíli bez dětí,…), může vybrat podnik, kde ho děti nebudou rušit a v klidu se najíst..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naprosto v pořádku, sice mám děti tři, ale když už jdu do restaurace, tak se chci v klidu najist a ne odhanet cizi caparty a poslouchat vriskot od vedlejšího stolu. Navíc je spousta babyfriendly podniku, tak nevim, proč rodiče musí dělat haló a cpát se se smradama i tam, kde o ne nikdo nestojí
a když už jdu, třeba na výletě, do restaurace i s detmi, tak sedi u stolu, nervou a snažím se, aby ostatní hosty co nejmíň rusily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Věčně naštvaná Přesně tak. A argument, že děti se někde musí naučit, jak se v restauraci chovat, je úplně zcestný. Asi jako bych vzala tříleťáka do Národního divadla na balet, aby se učil chovat slušně v divadle. K tomu bohatě stačí dětské divadýlko v DDM. A už jsem byla svědkem nepříjemných situací v poměrně nóbl restauracích, kde dítě vlítlo pod nohy číšníkovi a rodiče nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, přijde mi v pořádku udělat adults only bistro, ale nepřijde mi v pořádku označovat se za lepší bistro a vyjadřovat se tímto způsobem.
Nemuseli kolem toho dělat takové sálodlouhé proslovy, jak kdyby si někdo potřeboval pohonit ego na rodičích, kteří jsou vlastně úplně neschopní, protože děti se chovají jako děti.
Upřímně je mi to úplně jedno, nešla bych tam teď ovšem ani bez dětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V dnešní době vládnou ukřičené menšiny (at jde o cokoli) takže zase nafouknutá bublina o ničem.
Pevně věřím, že to ukáže i zdejší anketa, protože většina podobných diskuzí, vždy končila výhrou rozumu, že rodiče mají soudnost a nemaj důvod nic hrotit (protože výběr a možnosti v dnešní době jsou)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malineka Řekla bych že nejde o to že se děti chovají jako děti, ale že se chovají jako nevychovaný děti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky souhlasím.
Byla jsem v létě svědkem toho, jak servírka v pivnici rozkopávala dveře z výčepu jak v saloonu nohou, protože nosila buď xy pulitrů s pivem nebo těžké talíře s gulášem. Přesto si blízko těm dveřím sedla rodinka s dítětem, které samozřejmě nebylo omezeno v pohybu a když šla servírka s další naloží, kterou sotva nesla, rozkopla ty dveře a dítě samozřejmě sejmula. Bylo z toho haló, vina samozřejmě 100% servírka, rodiče nic.
Taky mám děti, ale nemyslím si, že si z nich někde sednou na zadek jen proto, že to jsou děti. Takže tomu bistru fandím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně mi přijde, že to jsou pravidla, která by se měla dodržovat, aniž by to muselo být někde napsáno. Vždyť to jsou jen normální a běžná pravidla slušného chování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi to jako normální základní pravidla slušného chování. A lehce mě „uráží“ (je to moc silné slovo, ale teprv piju první kafe a nechce se mi vymýšlet příhodnější
), že se někdo sám označí za lepší podnik a má potřebu mně jakožto rodiči kázat něco tak očividného. Ovšem pokud mají tolik špatných zkušeností a denně se jim tam děly ty věci, o kterých se tam píše (čemuž tak úplně nevěřím, ale možné je všechno), pak je to smutné a chápu potřebu se ostřeji vymezit. Ale nemůžu se zbavit pocitu, že je v tom i jistá dávka pozérství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já naprosto souhlasím, když se chci v klidu najíst, nejsem zvědavá na řvoucí pobíhající děti. Pokud naopak chci, aby se děti vyblbly a u toho bylo i nějaké občerstvení, je spousta podniků, které jsou na to zařízení. Naše děcka mají 8 a 5 let, takže teď už se jim dá vysvětlit, jak se mají v lepší restauraci chovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zapada to do kontextu toho, jak komunikují se zákazníky obecně. Takže mě to neodradí, nešla bych tam i bez toho.
Vydávat se za lepší bistro…To mi zní jako lepší benzinova pumpa
.
Dcera s námi chodila do restaurací od batolete a úplně v pohodě, syn půjde asi až na oslavu své maturity, to už snad trochu zklidni
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, sice formulace zní trochu nešťastně, ale souhlasím. Je v pořádku chtít svůj podnik hlavně pro dospělé. Však babyfriendly je hromada restaurací s dětským koutkem, či rovnou s dětským menu. Mám dvě děti a taky se necpu všude. Stejně jako v restauraci s dětským koutkem musí ostatní respektovat, že tam budou děti, tak já respektuji, že tady chtějí mít klid ideálně bez dětí.
Osobně jsem i pro, aby takových podniků bylo o něco víc. Kolikrát se stane, že máte od prarodičů hlídání a chcete si s druhou polovičkou dojít na jídlo. Jste rádi, že máte po dlouhé době chvíli pro sebe a nechcete slyšet dětský jekot od vedlejšího stolu, nebo dokonce aby přímo vás „obtěžovalo“ cizí dítě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě v pohodě. Dělá se z komára velbloud, ale možná je to i součást marketingu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.