Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Základka nic nezjistí a nikde jinde než v tom konkrétním přijímacím řízení se to neposílá. V devítce to bude od nuly.
@Anonymní píše: Více
samozřejmě, že dítě v 7. třídě nemůže ty testy udělat, když tam jsou zadání, které se probírají v 8. a 9. třídě ![]()
a škole se to snad neposílá, pokud ano, proč by měla škola cokoli zohledňovat, když dítě není ještě v devítce?
@stinga píše: Více
Předpokládám, že půjde o šestiletý gympl, tam se chodí do osmičky, ne? Protože jít na normální přijímačky pro devátáky v sedmičce, taková blbost snad nikoho nenapadne.
Ne, v deváté bude mít čistý štít.
Proč se teď raději nesoustředíte na přípravu, ať přijímačky udělá? Ještě je čas, ať zabere. Černé myšlenky pryč.
@vokishka píše: Více
to by mě zajímalo, jestli by to šlo ![]()
ale vlastně nebude mít ta vysvědčení, takže ne
@Pudloslava píše: Více
možná by systém přihlášku přijal, ale na střední, myslím si, musíš mít ukončené základní vzdělání, to máš napsané potom na vysvědčení.
@vokishka píše: Více
Ukončené zakladni vzdělání být nenusi, ale musí být splněná povinná školní docházka. To znamená, že dítě které dvakrát propadne se může hlásit ke střednímu vzdělávání ze 7. Třídy.
@Tojsemja3 píše: Více
JO, to jsem tím myslela, ovšem napsala jsem něco jiného
. Proto by možná právě systém žádost vzal, když tam bude sedmička třída. Myslel by si, že je to propadlík. Ale co by se dělo dál, těžko říct.
@Anonymní píše: Více
Nikdo se nic nedozví a nijak ji to v žádném případě neznevýhodní.
A navíc zdaaaaleka nebude jediná, spousta dětí to jen zkouší třeba v páté třídě, testy si doma zkusí, mají výsledek mizerný, třeba i 9 bodů a přesto si to jdou vyzkoušet. Jen tak, aby viděli, jak to vypadá a měli případně výhodu v sedmičce, devítce.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Chtěla bych, aby si moje dítě zkusilo přijímačky, je v 7.třídě. Kvůli atmosféře. Stopro to neudělá, má málo bodů. Mám dotazy?
Děkuji a prosím anonym, stydím se za tyhle dva dotazy.
Dodavam:
Ano, je v 7.tride, jde o prijimacky na 6-lete gymnazium
Po 9.tride bude delat prijimacky, at uz na nejakou odbornou stredni skolu nebo na 4lete gymnazium
Příspěvek upraven 08.02.25 v 19:27