Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam. dotaz. syn 3 roky mel zanet prudusek. Chyceny zavcasu, dostal atb na 6 dni. Rychle zabraly. Uz je uplne bez obtizi, teplota, kasel, nic. Atb mel poprve. Klacid. Dobral pred 4 dny. Znepokojuje me ze vypada nemocne ac nema zadne obtize. Je bledy, kruhy pod ocima. Obcas vypada blede az zelene jak by mu bylo na zvraceni. Ale on se chova v pohode. Mozna neni tak rozjety jako obvykle. Ji poradne. Nejsem na to zvykla. On je normalne takove extremne vesele dite s ruzovyma tvarickama, trochu podes. Tak me ta jeho bledost zarazi. Nemam zkusenost. Byl nemocny takto poprve. Je to temi antibiotiky? Davam mu. probiotika a snazim mu nacpat ovoce…
Tak asi mu to dalo zabrat, i když už je bez obtíží. Já bych tedy na bledost asi nasadila železo v nějaké přírodní formě, džus z červené řepy, hovězí maso…
Atb jsou na 7dni ne? Každopádně je to zahul pro tělo. I já po dobrání atb jsem 7-14dni hotova nez se tělo vzpamataje. Zkusila bych co radila pani…hovezi, ovoce atd..aby nabral silu…nebo zkus cinknout dr zda vas posle na krev kdyz se ti nezdá zda je ok