Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zajímalo by mě, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost. Naše malá půl roční holčička byla minulé úterý na druhé dávce hexavakcíny. Mela dva dny horečky 39, s tím jsem více méně počítala. Ale od úterý začala blinkat. Téměř po každém kojení, je plně kojená, se poblinká, a to i když krásně odříhne. Na malinké ublinkávání jsme zvyklý, ale tohle jsou fakt šavličky, že poblinká celé body. Jelikož mi pokašlává (to začalo současně s tím blinkáním), byli jsme o víkendu na pohotovosti, tam mi řekli, že to po očkování není a že asi chytla virózu. Ale teplotu nemá nic, je hravá, krásně papá, jen od toho očkování prostě mnohem víc blinká. Měl jste někdo něco takového po očkování?
Dnes jsem pro jistotu volala doktorovi, že malá už těch 6 dní blinká a prý máme ještě vyčkat, co z toho bude, o tom, že by to bylo po očku nikdo nechce moc slyšet. Ale jí to začalo fakt cca 3h po očkování.
@Asta135
Má, ale jen když leží. Přes den sem tam malinko zakašle, ale v noci když leží, tak kašle mnohem víc, jakože ze spánku.
Ale to blinkání, není spojeno přímo s kašlem, jakože by zakašlala a pozvracela se.
Blinká i bez kašlání, někdy hned po nakojení někdy třeba půl hodinky po.
Já bych to teda taky spíše viděla na virózu.
Dcera mi jako mimino taky blinkala při kašli.
Tvoří se hlen, který chce jít ven..
@Markéta188 tak snad ano, jen mě zarazilo, že to začalo hned po očku 🤔
@Malinnka17 ahoj, chtěla bych se tě zeptat, jestli nakonec to blinkani bylo ockovani nebo se rozvinula nějaká virová? Včera jsme s malou byly taky na 2.hexe a dneska víc blinka než obvykle. Obvykle si sem tam ublinkne, ale dneska o dost víc, po kojení třeba i několikrát. Jinak teploty nemá, je trošku mrzutejsi