Boční vzpřimení

108
29.8.14 16:06

boční vzpřimení

Ahojte maminy :mavam: chci se zeptat, kamarádka ma 5 měsičniho syna a začli nacvičovat převracení na bříško, ale přijde ji že je malý nějaky lenivý, když mu zvedne nožičku a má malého už na boku tak se ani nesnaží zvednout do bočního vzpřímení, prostě leží jak placka. myslite že je to normálni? jo ještě dodám že je celkem velký, tak jestli to nemá těžší…Díky za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
29.8.14 16:13

Je to normální. mě můj obézní kojenec ležel jak placka do 9m, a teď ve 2,5 letech je z něho celkem hubený batole, které normálně běhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
29.8.14 16:17

A proč něco takového nacvičují, i podle tabulek má to dítě ještě měsíc čas :nevim: Tohle se naučí děti většinou sami, důležité je poskytnout dítěti prostor s vhodnou podložkou, takže ideálně na zem, pod dítě umělohmotné puzzle nebo tenkou pevnou matraci, hrací deku (ale deka se nám na plovoučce hrozně drchala, jak dítě hrabalo rukama), obložit hračkama, lehnout k dítěti, motivovat hračkami, ale rozhodně nic nenacvičovat, každé zdravé dítě má svůj čas :nevim:
Mimochodem, můj druhý syn se začal otáčet ve 3 měsících, jenže neuměl nazpátek, šílený, dalších několik měsíců jsem otáčela řvoucí dítě na záda, aby stejně bylo zase za minutu na břiše :zed: První se otáčel sice až v 7 měsících, ale taky hned na záda, takže pohodička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
29.8.14 16:18

Ale právě tak krásně pase koníky, opíra se o celé ruce a má zvládnuté skoro 2 vzpřímení tak je to takové divné že na bříško se ještě neobrací a a ni nespolupracuje :think: obrací se jenom na bok a to víc na pravý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
29.8.14 17:32

@ivet89 je to normální. Syn se přetočil poprve v 7 měsících v roce už chodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
29.8.14 17:52

Ja bych byla naprosto v klidu, jak uz to tady zaznelo, ma na tohle jeste cas a nic bych nenacvicovala. Muj syn se zacal otacet sam na brisko par dnu pred 6.mesicem. Urcite bych na nej nespechala, jestli se otaci na bok, brzo se otoci i na brisko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.8.14 20:08

@ivet89 Jo, je to naprosto normální. Na překulení má totiž ještě pořád čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
29.8.14 23:26

To naše malá se v šesti měsících kutálí o 106, ale za to se jí vůbec nechce do 2. vzpřímení a boční taky nedělala. Prostě sebou jednoho dne švihla a byla na bříšku a do dvou týdnů zpátky na zádech. A tak, místo aby trénovala vzpory a snažila se jít na všechny 4,válí nám po obýváku sudy :cert: Když se to do měsíce nespraví, zajdu s ní někam na rehbky.
Ale myslím, že všechno má svůj čas a pokud je malý jinak šikovný a zajímá se o svět kolem sebe, tak se není čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.8.14 10:06

@dariB V půlroce má na nějaké polohy na čtyřech rozhodně čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
30.8.14 10:48

Nechtěla jsem tím říct, že by v půl roce měla lozit nebo pérovat na čtyřech..jen že zatím nezvládá 2. vzpřímení a bez toho to na čtyři půjde těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí