Bojácný pejsek

8
18.5.24 13:58

Bojacny pejsek

Ahoj vsem, moc prosim o radu :( Vzala jsem si pred 5 dny pejska z utulku, ktery je tyrany, takze se hodne boji, rekla bych ze uz udelala velke pokroky, cura a kaka pouze venku, na prochazce je fajn, necha se pohladit, dokonce nas vita, kdyz prijdeme domu :srdce: Jedine, co me trapi je, ze nechce vubec vylezt z pelisku, cely den travi jen tam a pravdepodobne se boji jit k nam nebo kamkoliv jinam po byte, je mi jasne, ze to chce hlavne cas, ale premyslim, zda ji nemuzu nejak pomoci ten strach odbourat, aby ten pelisek v klidu opustila :palec: Take mame problem kvuli tomu s chozenim ven, na prochazce je v pohode, hodne cucha atd a jde v klidu, ale jak nechce opustit ten pelech, tak ji musim nutit a vytahovat z neho silou :? Jakmile uz stoji venku z pelisku a ma obojek tak jde docela v pohode. Prosim nejake rady? Nerada bych neco pokazila hned ze zacatku, mockrat dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1925
18.5.24 14:03

Nechaj jej na doma stále obojok a na ňom krátke ľahučké vodítko bez slučky - couračku. Keď s ňou budeš potrebovať manipulovať, nemusíš šahať na vystresovaného psa a ťahať ho nasilu rukami z bezpečného miesta, ale odnaviguješ ju na tom voditku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
18.5.24 14:33

Nemate treba hladkou podlahu, ktera by ji vadila na chuzi, nebo na ni nebyla zvykla? Co pamlsky? Na ty se nalakat/zavolat necha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
18.5.24 14:39

To znamená, že ten pelech ještě nikdy sám neopustil, jedině když ho vytáhneš? Já bych mu ještě pár dni nechala na rozkoukání. Zkoušela bych sedat k pelíšku a lákat na hru s balonkem, nebo na něco, co ho zajímá. A jakmile pelech opustí, dala bych mu odměnu, granuli, psí piškot, nebo co má rád.

Zřejmě má špatnou zkušenost z minulosti a třeba ten svůj koutek opouštět nesměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.5.24 14:39

Bajecny pejsek

Dobry den ted ctu vas prispevek. A musim vam odpovedet.To ze poejsek se takhle chova je uplne normalny nez vam zacne plne duverivat.Ja osobne mela dve civavy odebrany z mnozirny a bylo to uplne stejne. Trvalo skoro 3 roky nez pochopili ze uz jim nekdo ne ublizi a po 3 letech byli to pani nasi velke zahrady.Chce to jen trpilivost a vse bude ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.5.24 14:41
@Erinne píše: Více

to bohuzel ne pomuze chce to jen trpilivost aby zase zacal duverovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.5.24 14:43
@Denca773 píše: Více

Johankova
2
0
dnes v 14:39
0
Bajecny pejsek
Dobry den ted ctu vas prispevek. A musim vam odpovedet.To ze poejsek se takhle chova je uplne normalny nez vam zacne plne duverivat.Ja osobne mela dve civavy odebrany z mnozirny a bylo to uplne stejne. Trvalo skoro 3 roky nez pochopili ze uz jim nekdo ne ublizi a po 3 letech byli to pani nasi velke zahrady.Chce to jen trpilivost a vse bude ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.5.24 14:45

Uvidete casem jak se uplne zmeni chovani dokonce i vyraz ve tvari a bude vam za vse vdecny hlavne za vasi lasku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.5.24 14:51

Kdyz jsem holky privezla domu tak byli zableseny a strasne plachy. Sedeli v pelechu a kdyz jsem jim dala najist tak jsem musila odejit uplne pric aby se najedli a pravda je ze opravdu to trvala 3 roky nez nam ukazali jak jsou to stastny a vesely fenky. Jednu jsem mela 11 let a tu druhou jeste mam.Kdyz jsem je brala jednej bylo 4 roky a tej druhej 1.5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.5.24 16:24

@Elfido Taky nam to v utulku radili a prvni den jsme to tak delali, jenze ona nechce vylezt z pelisku ani kdyz zatahnes za voditko :think: Brani se a pak se az dusi.. Musime ji fakt vzit do naruce a z pelisku vynest, je mi jasny, ze ji to neni prijemny, ale nejak jsme bohuzel nenasli jinou metodu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.5.24 16:26

@Afrikana podlaha ji asi nevadi, ona tu chodi, treba kdyz jsme v jine mistnosti, tak se tu projde.. Na pamlsky to zkousime kazdy den, ze si sednu kus od pelisku aby si ke mne pro ten pamlsek proste musela prijit a odesla z toho pelisku, ale je to jak kdy, nekdy nejde ani za boha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76958
18.5.24 16:49

5 dní je hrozně krátká doba, musíte pejskovi dát čas, bude mu to trvat, než vám začne důvěřovat úplně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
18.5.24 16:55

Já bych mu určitě nechala ještě pár dní, je to přeci jen brzo a má to nejspíš jako svoje safe place. Zároveň nebojí se třeba podlahy, neklouže to? Zkuste případně pamlsky, nebo nechat obojek na krku a připnout na vodítko, nemanipulovala bych tak, že bych tahala z pelechu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.5.24 16:57

Pelíšek je bezpečí. 5 dní není nic. Trpělivost a lásku. MOŽNÁ vzít i s pelíškem a pomalu chodit po bytě a „prozkoumávat“. Ale pokud by to mělo zpochybnit bezpečí pelíšku, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
18.5.24 20:58

Chce to opravdu cas, buh vi, co si chudinka zazila :(
Ma strach.5 dni je moc kratka doba.Ona si bude pomalicku zvykat, ale pomalu na ni, zadny hrr. Budete ji davat lasku a uvidis, jak ona vam bude jednou vdecna :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný