Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj vsem, moc prosim o radu
Vzala jsem si pred 5 dny pejska z utulku, ktery je tyrany, takze se hodne boji, rekla bych ze uz udelala velke pokroky, cura a kaka pouze venku, na prochazce je fajn, necha se pohladit, dokonce nas vita, kdyz prijdeme domu
Jedine, co me trapi je, ze nechce vubec vylezt z pelisku, cely den travi jen tam a pravdepodobne se boji jit k nam nebo kamkoliv jinam po byte, je mi jasne, ze to chce hlavne cas, ale premyslim, zda ji nemuzu nejak pomoci ten strach odbourat, aby ten pelisek v klidu opustila
Take mame problem kvuli tomu s chozenim ven, na prochazce je v pohode, hodne cucha atd a jde v klidu, ale jak nechce opustit ten pelech, tak ji musim nutit a vytahovat z neho silou
Jakmile uz stoji venku z pelisku a ma obojek tak jde docela v pohode. Prosim nejake rady? Nerada bych neco pokazila hned ze zacatku, mockrat dekuji
Nechaj jej na doma stále obojok a na ňom krátke ľahučké vodítko bez slučky - couračku. Keď s ňou budeš potrebovať manipulovať, nemusíš šahať na vystresovaného psa a ťahať ho nasilu rukami z bezpečného miesta, ale odnaviguješ ju na tom voditku.
Nemate treba hladkou podlahu, ktera by ji vadila na chuzi, nebo na ni nebyla zvykla? Co pamlsky? Na ty se nalakat/zavolat necha?
To znamená, že ten pelech ještě nikdy sám neopustil, jedině když ho vytáhneš? Já bych mu ještě pár dni nechala na rozkoukání. Zkoušela bych sedat k pelíšku a lákat na hru s balonkem, nebo na něco, co ho zajímá. A jakmile pelech opustí, dala bych mu odměnu, granuli, psí piškot, nebo co má rád.
Zřejmě má špatnou zkušenost z minulosti a třeba ten svůj koutek opouštět nesměl.
Dobry den ted ctu vas prispevek. A musim vam odpovedet.To ze poejsek se takhle chova je uplne normalny nez vam zacne plne duverivat.Ja osobne mela dve civavy odebrany z mnozirny a bylo to uplne stejne. Trvalo skoro 3 roky nez pochopili ze uz jim nekdo ne ublizi a po 3 letech byli to pani nasi velke zahrady.Chce to jen trpilivost a vse bude ok
@Erinne píše: Více
to bohuzel ne pomuze chce to jen trpilivost aby zase zacal duverovat
@Denca773 píše: Více
Johankova
2
0
dnes v 14:39
0
Bajecny pejsek
Dobry den ted ctu vas prispevek. A musim vam odpovedet.To ze poejsek se takhle chova je uplne normalny nez vam zacne plne duverivat.Ja osobne mela dve civavy odebrany z mnozirny a bylo to uplne stejne. Trvalo skoro 3 roky nez pochopili ze uz jim nekdo ne ublizi a po 3 letech byli to pani nasi velke zahrady.Chce to jen trpilivost a vse bude ok
Uvidete casem jak se uplne zmeni chovani dokonce i vyraz ve tvari a bude vam za vse vdecny hlavne za vasi lasku
Kdyz jsem holky privezla domu tak byli zableseny a strasne plachy. Sedeli v pelechu a kdyz jsem jim dala najist tak jsem musila odejit uplne pric aby se najedli a pravda je ze opravdu to trvala 3 roky nez nam ukazali jak jsou to stastny a vesely fenky. Jednu jsem mela 11 let a tu druhou jeste mam.Kdyz jsem je brala jednej bylo 4 roky a tej druhej 1.5 roku.
@Elfido Taky nam to v utulku radili a prvni den jsme to tak delali, jenze ona nechce vylezt z pelisku ani kdyz zatahnes za voditko
Brani se a pak se az dusi.. Musime ji fakt vzit do naruce a z pelisku vynest, je mi jasny, ze ji to neni prijemny, ale nejak jsme bohuzel nenasli jinou metodu ![]()
@Afrikana podlaha ji asi nevadi, ona tu chodi, treba kdyz jsme v jine mistnosti, tak se tu projde.. Na pamlsky to zkousime kazdy den, ze si sednu kus od pelisku aby si ke mne pro ten pamlsek proste musela prijit a odesla z toho pelisku, ale je to jak kdy, nekdy nejde ani za boha..
5 dní je hrozně krátká doba, musíte pejskovi dát čas, bude mu to trvat, než vám začne důvěřovat úplně
Já bych mu určitě nechala ještě pár dní, je to přeci jen brzo a má to nejspíš jako svoje safe place. Zároveň nebojí se třeba podlahy, neklouže to? Zkuste případně pamlsky, nebo nechat obojek na krku a připnout na vodítko, nemanipulovala bych tak, že bych tahala z pelechu. ![]()
Pelíšek je bezpečí. 5 dní není nic. Trpělivost a lásku. MOŽNÁ vzít i s pelíškem a pomalu chodit po bytě a „prozkoumávat“. Ale pokud by to mělo zpochybnit bezpečí pelíšku, tak ne.
Chce to opravdu cas, buh vi, co si chudinka zazila ![]()
Ma strach.5 dni je moc kratka doba.Ona si bude pomalicku zvykat, ale pomalu na ni, zadny hrr. Budete ji davat lasku a uvidis, jak ona vam bude jednou vdecna ![]()